Luister
Live
14 mei 2021 - 06:07
Deel dit artikel:

Mannen uit azc Budel beledigen vrouwen in Maarheeze

Drie mannelijke bewoners van het asielzoekerscentrum in Budel hebben een aantal vrouwen beledigd bij een supermarkt in Maarheeze. Eén van die vrouwen wist nog een vage foto te maken, wat leidde tot het achterhalen van de daders.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Harm van Leuken

Het gebeurde op woensdag 5 mei, in het centrum van Maarheeze. Bij het verlaten van de supermarkt lieten drie azc'ers zich erg beledigend uit over vrouwen. Eén van de slachtoffers heeft op afstand een foto van deze mannen weten te maken. Zij was compleet ontdaan van de opmerking en is dat nog steeds.

De vrouw meldde het voorval via-via, met daarbij de foto van de daders. Op basis van deze vage foto konden de medewerkers van de supermarkt de personen herkenen op bewakingsbeelden, mede vanwege de opvallende kleding. Deze beelden zijn veiliggesteld en bekeken. Daaruit bleek dat het om bewoners van het azc ging.

Indringend gesprek
Het COA heeft volgens gemeente Cranendonck met de drie personen een indringend gesprek gevoerd. "Dergelijk onacceptabel gedrag wordt terecht sterk veroordeeld."

Contactpersoon
Gemeente Cranendonck heeft sinds kort een contactpersoon waar inwoners overlast van asielzoekers kunnen melden: Ton Lemmen. Bij hem kunnen inwoners signalen afgeven als zij zich zorgen maken of overlast ervaren van bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) in Budel. Ook kunnen inwoners laagdrempelig bij hem terecht met hun vragen en zorgen als er gevoelens van onveiligheid zijn die (mogelijk) veroorzaakt worden door het gedrag van bewoners van het azc. Bijvoorbeeld als mensen ’s avonds niet de straat op durven of bepaalde plekken mijden.

Op deze manier wil de gemeente Cranendonck een nog vollediger en concreter beeld krijgen van de zorgen die er zijn onder de inwoners en daar waar nodig en mogelijk komen tot snelle actie en maatregelen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug