Luister
Live
14 mei 2021 - 13:59
Deel dit artikel:

Zorgcentrum Marishof breidt uit met derde huiskamer

Zorgcentrum Marishof in Maarheeze heeft haar derde huiskamer: de Korenbloem. Het is afgelopen woensdag in klein gezelschap op feestelijke wijze geopend.

cranendonck24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Land van Horne

Medio april is Mertens Bouwbedrijf uit Weert gestart met de aanbouw van de huiskamer op de PG-afdeling. Op deze afdeling wonen ouderen met dementie.

Teamleider Anouk Ramakers-van Roij: “De twee huiskamers waar wij jarenlang met veel plezier hebben samengeleefd en gewerkt waren niet meer passend bij de zorgvraag van onze cliënten. De derde huiskamer draagt bij aan belevingsgerichte zorg. We kunnen op een kleinschaligere manier werken en hierdoor nog meer invulling geven aan het welzijn van onze cliënten. We gaan deze nieuwe fase met veel plezier tegemoet.”

Blauwe loper voor cliënten
Tijdens de opening kwamen de cliënten via de blauwe loper de huiskamer binnen waar ze verwelkomd zijn door medewerkers en cliëntenraadsleden. Na het welkomstwoord van zorgmanager Marianne Pinatsis en teamleider Anouk Ramakers-van Roij is het lint door cliënten doorknipt waarmee huiskamer Korenbloem officieel is geopend.

Huiselijke sfeer
Op de PG-afdeling speelt het dagelijkse leven zich af in de huiskamer. Het is voor de cliënten en hun bezoek dé plek om in huiselijke sfeer samen te kunnen zijn, om televisie te kijken of gezamenlijk te eten. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd door vrijwilligers en medewerkers.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug