Luister
muziek
22 mei 2021 - 12:59
Deel dit artikel:

Groep Gastelnaren springt in de bres voor toekomst van hun dorp

Acht inwoners van Gastel, van jong tot oud, gaan zich de komende jaren inzetten voor de toekomst van hun dorp. De nieuwe werkgroep ‘Toekomst Gastel’ stelt hun buurtgenoten de vraag: ‘Hoe moet Gastel er over tien jaar uitzien?’

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Bij ieder huishouden van het dorp viel deze week een flyer in de brievenbus. Hierop stellen de acht werkgroepleden zich voor. Allemaal personen met een warm hart voor Gastel. Het gaat om Twan Vermeulen, Maaike van de Laar, Laura van den Wildenberg, Twan van Meijl, Jim Beliën, Hein Baten, Ries van Gansewinkel en Stef Bax. “We gaan een visie maken over Gastel, een beeld van hoe Gastel er in 2032 uit moet zien volgens de inwoners”, leggen ze in de brief uit.

De werkgroep wil met de inwoners in gesprek gaan over verschillende onderwerpen. “Denk hierbij aan bijvoorbeeld woningbouw, verkeer, zorg maar ook Gastelse tradities. We willen zoveel mogelijk mensen bevragen, zodat de visie van ons allemaal is”, aldus de werkgroep. “Met onze gezamenlijke visie gaan we vervolgens naar de gemeente Cranendonck zodat ook zij weten hoe wij over de toekomst van Gastel denken. De gemeente kan hier vervolgens rekening mee houden en ons mogelijk ondersteunen om de visie waar te maken.”

Eerste stap
Nu is het tijd om de eerste stap te gaan zetten. De werkgroep wil de belangrijkste onderwerpen op tafel krijgen. Dat doen ze door volgende week een enquête in alle brievenbussen van Gastel te stoppen. “We roepen iedereen op om de enquête in te vullen, zodat we met elkaar over de juiste dingen het gesprek aangaan.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie