Luister
muziek
19 juni 2021 - 15:50
Deel dit artikel:

Feestjes terug in Cranendonck: zo gaat Ledûb Volleybal Festival eruitzien

Als een van de eerste feesten sinds maart 2020 keert Ledûb Volleybal Festival terug. Er zijn vrijwel geen restricties op het terrein. We spraken Pim Staals, voorzitter van het festival, en commissielid Twan Lammers over hoe het festival eruit gaat zien. “Er is een aantal verschillen”, zegt Lammers.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Dat mensen toe zijn aan een feestje, blijkt wel uit het aantal inschrijvingen voor deelname aan het toernooi. Al meer dan 70 procent van het toernooi is gevuld. Na een jaar afwezigheid keert het Ledûb Volleybal Festival terug in 2021. Lang was er twijfel of er dit jaar wel een ‘go’ gegeven zou kunnen worden. Al maanden is de organisatie achter de schermen druk bezig om alles af te wegen. “Vanaf het begin hebben we gezegd: we laten het pas doorgaan als de anderhalvemeterregel weg is”, zegt Staals.

Vorige week vrijdag volgde het verlossende antwoord: Vanaf 30 juni mag elk evenement doorgaan, op voorwaarde dat er toegangstesten worden gehouden. Dat houdt in dat je negatief getest of volledig gevaccineerd moet zijn voordat je het Volleybal Festival in Budel mag bezoeken. Lammers: “We hebben nauw contact met de gemeente om alles in goede banen te leiden. Daarnaast kijken we goed naar de huidige maatregelen.”

Ook over de testbewijzen heeft de organisatie goed nagedacht. “Iedereen die binnenkomt, wordt getest of moet een testbewijs laten zien”, legt Lammers uit. Staals: “Als je negatief getest bent, krijg je een QR-code en daarmee kun je bij het festival binnenkomen. Dus op ons terrein mag je de anderhalvemeterregel loslaten, maar de weg hiernaartoe niet.” Daarnaast is er geen mondkapjesplicht op het terrein.

Aanpassingen
“Het lijkt eigenlijk heel veel op afgelopen jaren, maar de camping en de feesttent zijn er niet”, vertelt Lammers. Dat houdt in dat het feest dit jaar buiten plaatsvindt. Daarnaast worden op dezelfde plekken beachvolleybalvelden geprepareerd en zijn er bijvoorbeeld eetkramen aanwezig. “Rondom de beachbakken komt een terras. Het zal iets anders opgesteld zijn en meer uitgebreid worden. We willen toch wel dat iedereen plek heeft.”

Het feest op vrijdagavond komt te vervallen en dus gaat Ledûb Volleybal Festival op zaterdagochtend van start, om 10.00 uur. Het volleyballen en daarna het feest gaat door tot 01.00 uur. Ook op zondag gaan de beachvolleyballers weer van start op 10.00 uur.

‘Iedereen heeft er wat voor over’
Het is een van de eerste grote feesten in Cranendonck en omgeving sinds de start van de coronacrisis in maart 2020. “Ik denk echt dat iedereen los wil gaan”, zegt Staals. “We houden goed in de gaten dat het niet te druk wordt. We hebben een professioneel beveiligingsbedrijf, dat ook aan crowd managing doet, dus goed kan inschatten hoeveel bezoekers er zijn. We denken ongeveer 1500 mensen te ontvangen.” Als de inschrijvingen vol zitten, doen er 150 teams met zo’n zeven personen mee aan het toernooi. “We denken wel eens: mensen van ver weg komen hier toch niet. Maar we krijgen regelmatig berichten van bijvoorbeeld Duitsers die vragen naar campings in de buurt die tóch willen komen”, vertelt Lammers. “Dus iedereen heeft wat over voor zo’n feest.”

Inschrijven voor het Ledûb Volleybal Festival kan nog. Klik daarvoor HIER.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie