Luister
Live
11 juni 2021 - 13:20
Deel dit artikel:

Vanavond: Mercy John schreef mee aan Roller Coaster en staat nu in Maarheeze

Unaniem lovende recensies is wat zowel het debuutalbum This Ain’t New York als het vervolg Let It Go Easy kreeg van de Nederlandse pers en publiek. Vanavond staat hij, Mercy John, in het Zandbaktheater in Maarheeze.

cranendonck24 / Redactie

Daarnaast droeg hij als co-writer bij aan het enorme succes van de hit Roller Coaster van Danny Vera. Een nummer dat op de eerste plek van de Top2000 staat. Mercy John lijkt daarmee per direct zijn naam binnen de Nederlandse Americana-scene te hebben gevestigd.

Veel complimenten kreeg John voor de sfeer van zijn liedjes en de boodschap in zijn teksten. Maar wat is nu het echte verhaal achter die teksten over spijt, heimwee, liefde en angst? In de theatervoorstelling Let It Go Easy speelt hij met zijn band niet alleen die prachtige liedjes van zijn albums, maar vertelt hij ook zijn verhalen achter die liedjes. Over het opgroeien op het platteland, heimwee voortgekomen uit een beschermde jeugd en de ernstige ziekte van zijn jongste kind. Maar boven alles over de kracht van de liefde en het heilige vuur dat muziek schrijven heet, een vuur dat diep van binnen brandt.

Ademloos luisteren
Naast een avond mooie muziek dus een uniek inkijkje in de man achter de liedjes en hoe het opgroeien in Brabants niemandsland een jongen met muziekdromen heeft beïnvloed. Een voorstelling om ademloos naar te luisteren, waarbij de tijd eventjes stil zal komen te staan en waarover de bezoeker zeker nog even zal willen napraten. De voorstelling vindt vrijdagavond 11 juni al plaats, om 20.00 uur op de Dennenlaan 2 in Maarheeze.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug