Luister
muziek
28 Juni 2021 15:59
Deel dit artikel:

In deze prachtige tuin in Maarheeze ligt het Zandbaktheater: ‘Gedreven door passie’

“Ons huis ligt midden in onze tuin, waar bij andere mensen de tuin achter het huis hebben”, vertelt Wim Guns. Op zijn perceel aan de Dennenlaan, op landgoed Kamersven in Maarheeze, heeft hij een prachtige plek gecreëerd met zijn vrouw Hannie. Deze tuin is pure hobby voor het stel, waar ze bijna dagelijks aan het werk zijn. Op dit terrein is sinds enkele jaren ook een klein theater gevestigd, waar singer-songwriters onder enkele tientallen gasten hun kunsten kunnen vertonen.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Al 34 jaar mogen Wim en Hannie dit hun thuis noemen. Ze kochten het huis destijds, het perceel was op dat moment een dichtgegroeid bos. Het stel pakte het gebied grondig aan, kapten bomen en maakten de weg vrij voor een huis en maakten er een prachtige tuin van. “Maar het is voor ons altijd belangrijk dat we vormen in de tuin blijven houden”, vertelt Wim onder de overkapping. Het is een soort kunstproject geworden voor hem. Hij sleutelde de afgelopen 34 jaar altijd aan zijn optrekje. Een aantal oorspronkelijke bomen uit het bos bleven staan en er is geen hoge schutting of heg geplaatst om de tuin. Hierdoor loopt het naadloos over in het bos om de grond heen.

Weg naar Zandbaktheater

Wim neemt ons mee in een rondleiding door zijn tuin, op weg naar misschien wel het pronkstuk: het Zandbaktheater. Via kronkelende paden en prachtige natuur loop je naar het plekje toe, waar een klein amfitheatertje is gemaakt. “Muziek is een grote hobby van mij, net zoals de tuin” aldus Wim. “Het is gedreven door passie en daarom vinden we het zo leuk om mensen in onze tuin te ontvangen en van muziek te kunnen laten genieten. Mijn tuin is meer een product van vormen dan van aparte bloemetjes. Dat pas beter in zo’n bos. Zo komt het ook meer tot z’n recht bij het ontwerp van het theatertje.”

Na een jaar van corona kan het Zandbaktheater nu ook weer van start gaan. Per jaar vinden er ongeveer tien voorstellingen plaats. Hopelijk vinden die allemaal buiten plaats, maar voor slecht weer en in de winter is een alternatief. Ook op de eerste verdieping van het huis hebben Wim en Hannie een theatertje gebouwd. “Maar het liefst natuurlijk gewoon buiten.” Op beide plekken kunnen zo’n dertig bezoekers terecht.
De komende tijd zullen er dus weer verschillende artiesten naar de Dennenlaan komen. Dat zijn vooral soloartiesten, omdat die minder kostbaar zijn dan een groep en het stel daardoor de kosten kan dekken. “We doen het echt zonder winstoogmerk, puur omdat we het leuk vinden”, benadrukt Wim.

Spic en span

Tijdens het interview komt Hannie regelmatig langsgelopen met emmer en tuingereedschap. Het werk om hun huis gaat alsmaar door. “We zijn zeker vier dagen per week in de tuin aan het werk. Mijn vrouw doet vooral de bloemen en de borders en ik doe het ‘bos’, dus ik klim de bomen in als het moet. Maar ook snoeien en maaien.” Het ligt er dan ook spic en span bij. De heerlijke rust en fluitende vogeltjes maken deze plek helemaal af.

Voor meer informatie over en tickets voor het Zandbaktheater, klik je HIER.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie