Luister
muziek
30 juni 2021 - 14:18
Deel dit artikel:

Kermis Maarheeze van de baan, Budel-Schoot als proef voor Budel en Gastel

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de kermis in Budel-Schoot definitief doorgaat in de vorm van een pilot. Deze geldt als proef voor de kermis in Budel en Gastel.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Kermis in Budel | Jos Meusen
Advertentie

Vrijdag 18 juni kondigde premier Mark Rutte nieuwe versoepelingen aan van de coronamaatregelen die vanaf 26 juni zijn ingegaan. De gemeente Cranendonck is na de aankondiging direct aan de slag gegaan om te bekijken welke kermissen er op basis van de geldende maatregelen kunnen doorgaan. Er is veelvuldig contact geweest met de Veiligheidsregio, die de vergunningen beoordeelt. Ook heeft de gemeente hierover contact gehad met de betrokken kermisorganisaties, horeca en inwonersorganisaties.

Inmiddels is er al een streep gegaan door de kermissen in Maarheeze en Soerendonk. In Maarheeze bleek het niet goed mogelijk om deze te organiseren binnen de geldende coronamaatregelen. Na een totaalafweging, waarbij gevoerde gesprekken met horeca, JC Harlekyn en de kermisexploitanten zijn meegenomen, heeft het college de knoop doorgehakt dat het niet verantwoord is om de kermis door te laten gaan.

Zoals eerder bekend gemaakt, gaat ook de kermis in Soerendonk niet door. In overleg met de Dorpsraad en de lokale horecaondernemers is bovendien besloten dat het verplaatsen van de kermis niet wenselijk is. Het budget voor de kermis in Soerendonk wordt ter beschikking gesteld aan de kermiswerkgroep Zurrik, zodat zij daarmee een passende activiteit voor de jeugd kunnen organiseren. "We vinden het heel jammer dat de kermis in Soerendonk en Maarheeze niet doorgaan, maar rekenen op begrip. We hebben de hoop dat het volgend jaar één groot feest mag worden", stelt de gemeente Cranendonck.

Twee terreinen
De kermis in Budel-Schoot zal als pilot gaan dienen. Deze zal uit twee terreinen bestaan: een kermisplein en een horecaplein. Voor het kermisplein geldt dat er niet zal worden gewerkt met coronatoegangsbewijzen. Iedereen is dus in principe welkom. Wel zal iedereen 1,5 meter afstand moeten houden en geldt er een maximumaantal bezoekers van 406 personen (één persoon per 5 vierkante meter).

Voor het horecaplein geldt dat er wel gewerkt wordt met coronatoegangsbewijzen, waardoor het niet nodig is om 1,5 meter afstand te houden. Bezoekers vanaf 13 jaar moeten middels de CoronaCheck-app aantonen dat zij gevaccineerd zijn of een negatieve testuitslag hebben ontvangen. Testen dient te gebeuren via een testlocatie die bij Testen voor Toegang is aangesloten.

Budel en Gastel
Het college ziet graag dat de kermissen in Budel en Gastel doorgaan, maar kan hier nog geen definitief besluit over nemen. De ervaringen uit de pilot met de kermis in Budel-Schoot gebruiken ze om uiteindelijk een besluit te nemen. Er wordt daarbij onder andere gekeken naar de specifieke situatie van de kermis en de dan geldende coronamaatregelen. Gemeente Cranendonck: "Bezoekers van de kermis in Budel-Schoot wensen we vast veel plezier. We gaan er vanuit dat iedereen zich goed aan de maatregelen houdt zodat we er in Budel-Schoot een geslaagde kermis van kunnen maken."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie