Luister
muziek
2 juli 2021 - 16:10
Deel dit artikel:

Waterschap blij met statiegeld op kleine flesjes: 'Goed voor vissen'

Ook Waterschap De Dommel reageert verheugd op het invoeren van statiegeld op kleine plastic flesjes. Dat heeft namelijk weer een positieve invloed op vissen en andere waterdieren.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Sinds donderdag zit er 15 cent statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Consumenten kunnen deze inleveren bij (grotere) supermarkten, tankstations langs de snelweg en een aantal andere plekken zoals sportverenigingen. Ook in Noord-Brabant. Statiegeld Nederland zorgt samen met producenten en innamepunten voor een goede invoering van het nieuwe statiegeldsysteem.

“Het doel is zoveel mogelijk, maar zeker 90 procent van de kleine plastic flesjes die worden verkocht weer in te nemen,” zegt Raymond Gianotten, directeur van Statiegeld Nederland. “Plastic is een waardevolle grondstof en het is zonde als die verloren gaat. Van de kleine plastic flesjes kunnen weer andere verpakkingen en producten gemaakt worden. Statiegeld op kleine plastic flesjes stimuleert mensen om de flesjes weer in te leveren.”

Plastic soep
Waterschap De Dommel zegt het volgende over het invoeren van statiegeld op kleine plastic flesjes: "Daar zijn we heel blij mee, want statiegeld op plastic flesjes betekent minder plastic afval in onze beken en sloten. Zo stroomt er minder plastic afval naar zee en voorkomen we plastic soep. Goed voor de vissen en andere waterdieren."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie