Luister
muziek
13 juli 2021 - 06:00
Deel dit artikel:

Gemeente reageert op steekpartijen op azc: 'Niet helemaal te voorkomen'

De gemeente Cranendonck heeft de afgelopen week flink wat incidenten geconstateerd in verband met het asielzoekerscentrum (azc) in Budel. "Helaas zijn incidenten, ondanks de vele preventieve maatregelen, niet helemaal te voorkomen", zeggen ze daarover.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Zoals bekend vonden er afgelopen week (maandag en donderdag) twee steekpartijen plaats op het azc in Budel. Bij beide incidenten raakte iemand gewond. Er zijn in totaal twee personen aangehouden. De gemeente zegt dat bij incidenten rond het COA een goede samenwerking tussen 'veiligheidspartners' essentieel is. Hierbij gaat het om de politie, BOA's en de ketenmarinier. "Die samenwerking is sterk, ook in perioden dat het onrustig is rond het azc, zoals vorige week", aldus de gemeente.

Ze benoemen dat er ook voorvallen waren van winkeldiefstal, overlast door een dronken persoon en onacceptabel gedrag in de omgeving van het station. "Helaas zijn incidenten, ondanks de vele preventieve maatregelen, niet helemaal te voorkomen", zegt de gemeente Cranendonck hierover. "Wij nemen deze incidenten erg serieus en werken samen om deze aan te pakken, zoals vrijdagavond 9 juli."

Winkeldiefstal
De BOA’s van de gemeente hadden die avond tijdens hun surveillance een agent versterking geboden die twee vermoedelijke winkeldieven staande hield. Zij zijn met de agent en de verdachten naar de betreffende winkel gegaan om de camerabeelden te bekijken. Deze beelden bevestigden het vermoeden. Hierna hebben de BOA’s de verdachten aangehouden en overgebracht naar een andere eenheid van de politie. Intussen kon de agent de zaken in de winkel verder afhandelen.

Inwonerscontactpersoon
Gemeente Cranendonck: "Door samen te werken verkleinen we de kans op incidenten en zetten we vol in op de aanpak ervan." Heb je een vraag of wil je graag iemand spreken over het azc, neem dan contact op met inwonerscontactpersoon Ton Lemmen. Zijn mobiele nummer is 06-57707469. Mailen kan naar t.lemmen@cranendonck.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie