Luister
Live
20 juli 2021 - 05:57
Deel dit artikel:

Scouting Budel kampeert bij Mariënburght

Het is een zonnige dag, zondag 18 juli. Maar goed ook, want scouting Budel gaat ‘kamperen’ bij verzorgingshuis Mariënburght in Budel.

cranendonck24 / Sandy van der Sanden • Beeld - Robin Tijsen

Door corona hebben er natuurlijk minder activiteiten plaats kunnen vinden voor de leden van Scouting Frere Jaques. Maar ook voor de bewoners van het Budelse bejaardenhuis is dit een welkome afleiding. “Mariënburght belde mij met de vraag of wij als scouting wilde helpen om hun thema, camping, extra aan te kleden,” vertelt Robin Tijsen van de verkenners van de scouting. “Ook uit ervaring dat de bewoners het leuk vinden om kinderen te zien spelen. Op deze vraag en met deze gedachtegang kunnen wij natuurlijk geen 'nee' zeggen.” De eerste week van de schoolvakantie gaat de scouting altijd kamperen dus kunnen zij laten zien aan de bewoners wat ze zoal doen op kamp. “Door de welpen werden er marshmallows gemaakt boven het vuur wat we veilig gemaakt hadden, en de verkenners deelden deze uit aan de bewoners en medewerkers van Marienburgt. Er stonden twee tenten waar de kinderen in konden spelen en om het geheel aan te kleden.”

Activiteiten

Tijdens dit bezoek van de kinderen aan het tehuis is er live muziek met een gitarist. “Er werd gedanst door de kinderen en de bewoners, het was mooi om te zien in het zonnetje,” aldus Robin. “Samen met de bewoners werden er met saté prikkers en marshmallows huisjes en constructies gemaakt. Pionieren met satéprikkers.” Naomi Driessen van de welpen vervolgt: “Ik had een groot huis gebouwd met de marshmallows en prikkers. Het leukste was dat we deze daarna in de fik mochten steken en opeten”, vertelt ze lachend. Zus Luna had een piramide gemaakt.

“Toen we uitleg kregen van onze leiding in het begin, werd er gezegd dat we een andere naam mochten verzinnen als er meer dan tien keer om onze naam gevraagd werd door de bewoners. Dat vond ik erg grappig”, zegt Luna grinnikend. “Ik ging iedere keer een andere naam verzinnen en opgeven.”

Initiatief

Het initiatief van Mariënburght om met de scouting samen te werken zorgt voor een mooie verbinding tussen jong en oud. Samenwerking door constructies te maken, te delen en met elkaar in gesprek te gaan. Geheel in thema 'camping'. Voor Frere Jaques zelf staat het zomerkamp nog op het programma. Voorbereid zijn de kinderen in ieder geval wel. “We sloten af met een lekker potje lummelen met iedereen van de scouting en een zakje chips. Dat vinden wij altijd fijn,” aldus de dames. “Wij vonden het een super-, super-, superleuke dag”, benadrukt Naomi, terwijl haar zus instemmend knikt.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug