Luister
Live
21 juli 2021 - 05:52
Deel dit artikel:

ELAN over woningbouw in Cranendonck: 'Gaspedaal moét dieper ingetrapt worden'

De fractie ELAN is niet te spreken op de manier hoe de gemeente Cranendonck de krapte op de woningmarkt in onze gemeente aanpakt. "Op dit tempo gaan we de doelstelling van 815 woningen in 2030 niét halen", zegt Geert Rijkers namens de partij.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Het probleem van de krapte op de woningmarkt lijkt alsmaar groter te worden. Niet alleen in onze gemeente, maar in het hele land. Op allerlei manieren wordt er aan de weg getimmerd om woningzoekenden meer kans op de markt te geven. Zo ook in Cranendonck. "Het huidige beleid in de gemeente Cranendonck beschrijft een doelstelling van 815 extra woningen in de periode van 2016 tot 2030. Dat betekent gemiddeld 54,3 woningen per jaar", schetst ELAN het beeld. "Uit de cijfers van de jaarrekening blijkt dat we dit gemiddelde in 2020 (en de voorgaande jaren) bij lange na niet hebben bereikt." En dat wringt enorm bij ELAN.

Zij vragen zich dan ook hardop af hoe ze ervoor kunnen zorgen dat jij of je naasten tóch kans maakt om op korte termijn een huis te kopen in Cranendonck. "Want dat is wat toch willen? Voorkomen dat de jeugd die hier is opgegroeid elders gaat wonen", zegt Rijkers. "Op dit tempo gaan we de doelstelling van 2030 niét halen. We zullen ons dan ook op alle mogelijke manieren moeten inzetten om de krapte te lijf te gaan."

'Doelloze en te dure visies'

Ze doen een beroep op de wethouders van Cranendonck. "Wij gaan ze wéér oproepen om alle vertragende elementen, waaronder doelloze en veel te dure visies, overboord te gooien en direct alles in te zetten op mogelijke, huidige en reeds bekende uitbreidingslocaties. Misschien dat er volgend jaar hierdoor al extra huizen gebouwd kunnen worden. Het proces van de woningbouw gaat het zeker bespoedigen."

Ideeën van inwoners

Tot slot roept ELAN de inwoners van onze gemeente op om ideeën om de woningbouw te bespoedigen met ze te delen. "Of loopt u aan tegen bijzondere vertraging bij uw woningbouwproject? Laat het ons dan weten. Wij gaan daarover graag met u in gesprek." Je ideeën en bijzonderheden kun je mailen naar g.f.rijkers@gmail.com.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug