Luister
muziek
29 juli 2021 - 13:08
Deel dit artikel:

Teuten Tocht door regio Cranendonck: fietsend van horeca naar horeca

Een grensoverschrijdende fietsbelevingsroute; De Teuten Tocht. Dit is een fietsroute van 40 kilometer via vier horecagelegenheden door en in de regio van Cranendonck.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Teuten Tocht
Advertentie

De route is leuk verpakt in een krafttasje, compleet met geldbuideltje met daarin vier fraaie houten Teutenmunten ter waarde van 6 euro per stuk, informatiefolders én natuurlijk de fietsroute met daarbij verslag van Dirck de Ketelear (een Teut geboren eind 1800). Hij vertelt onderweg over de omgeving, zijn collega’s, zijn gezin en hij neemt zelfs een kijkje in de toekomst, wat ons heden is.

"We gaan de Teuten Tocht vanaf nu volop inzetten; de tasjes zijn de koop bij de vier deelnemende horeca, start- en rustpunten en bij VVV Hamont-Achel en Cranendonck voor 20 euro per stuk", legt Clasina de Wit namens de Teuten Toch uit. "Bedoeld voor bewoners en toeristen van De Groote Heide maar ook bedrijven kunnen zich melden om de Teuten Tocht in te zetten als origineel relatiegeschenk."

Teutenmunten inleveren

De fietstocht is het hele jaar door te fietsen van woensdag tot en met zondag, met uitzondering van bijzondere feestdagen. Er kan vanaf alle vier de horecapunten gestart worden en bij elk start- en rustpunt kan één 'teut' worden ingeleverd. Let wel; op donderdag is café De Wielerbaan gesloten. Op die dag kan de vierde Teutenmunt bij één van de andere horecadeelnemers worden ingeleverd.

Dit zijn de vertegenwoordigers van de Teuten Tocht:
- Peter de Jong van HTC Bistro in Hamont
- Roger Mertens van Café de Vègtes in Hamont
- Gwen Mennen van Café de Wielerbaan in Budel
- Martien Hompes van VVV Cranendonck in Budel
- Vincent van Haperen en Clasina de Wit van Borrelbar KikkerOp in Maarheeze

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie