Luister
muziek
31 juli 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

Regelmatig controles op en bij station Maarheeze

Twee weken geleden communiceerde de gemeente over een actie van de NS en BOA’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren). Tijdens deze actie zijn instappende en uitgaande passagiers op station Maarheeze gecontroleerd op een geldig vervoersbewijs. Naast deze grotere acties controleren de BOA’s van de gemeente bijna dagelijks op het station tijdens hun surveillance.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Cranendonck
Advertentie

De BOA’s controleren ook dan de in- en uitstappende mensen op een geldig vervoersbewijs. Op het moment dat een persoon geen geldig vervoersbewijs heeft, wordt deze staande gehouden. Er wordt dan gevraagd naar een geldig identiteitsbewijs en de gegevens worden genoteerd. Vervolgens krijgt de persoon de mogelijkheid om alsnog een kaartje te kopen. Doet de persoon dit niet dan wordt deze van het perron verwijderd.

Oogje in het zeil

Ook loopt er in de omgeving van het station in Maarheeze regelmatig een steward rond. Deze steward zorgt voor extra ogen en oren op de parkeerplaats en bij de fietsenstalling bij het station. Daarnaast kunnen zij snel met de juiste instanties contact opnemen als het nodig is. De stewards hebben geen specifieke taak en zo ook geen bevoegdheden op het perron. De gemeente wil met het inzetten van stewards het veiligheidsgevoel van de reizigers vergroten. Daarnaast dient het initiatief voor de stewards zelf als opstapje naar betaald werk.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie