Luister
muziek
9 september 2021 - 15:16
Deel dit artikel:

Wel een feesttent en horecaterrein bij kermis in Gastel

Het leek er lange tijd op dat de kermis in Gastel ook zonder horecagelegenheden zou verlopen, maar er is vanuit gemeente Cranendonck inmiddels groen licht gegeven voor een horecaterrein met open tent.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

De vergunning vanuit de gemeente is rond. Daarmee is de Gastelse kermis de eerste in Cranendonck in twee jaar tijd waarbij ook een feesttent aanwezig zal zijn. De horecagelegenheden bij de kermissen in Budel-Schoot en Budel werden niet mogelijk geacht. De kermissen in Maarheeze en Soerendonk gingen überhaupt niet door.

Het collegebestuur besloot eind juli dat de kermissen in Budel en Gastel dit jaar door kunnen gaan. Wel alleen onder de voorwaarde dat er gehouden wordt aan de geldende coronamaatregelen. Voor de kermis in Gastel is door de organiserende stichting een evenementenvergunning aangevraagd. Er komen twee terreinen: naast het kermisterrein een horecaterrein waar een open tent zal worden geplaatst. Op deze twee apart van elkaar omheinde terreinen gelden eigen regels.

Geen anderhalve meter

Op het horecaterrein zal worden gewerkt met controle van legitimatie en coronatoegangsbewijzen (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs). Bezoekers hoeven na toelating op het terrein onderling geen anderhalve meter afstand meer te houden. Ook hoeven bezoekers geen vaste zitplaats in te nemen. Op het horecaterrein mogen maximaal 750 bezoekers.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie