Luister
muziek
25 september 2021 - 09:29
Deel dit artikel:

45 veteranen ontmoeten elkaar in De Borgh in Budel

Vorige week vrijdag vond in De Borgh in Budel de eerste Veteranen Ontmoeting Cranendonck plaats. Maar liefst 45 veteranen meldden zich aan, onder wie nog enkele actief dienende militairen.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Carin Maes
Advertentie

De veteranenontmoeting werd georganiseerd door de gemeente samen met de Wapenbroeders (afdeling Cranendonck) en het Veteranen Instituut. Het idee ontstond vanuit de waardering die we als gemeente en gemeenschap hebben voor veteranen.

De bijeenkomst opende met een woordje van burgemeester Roland van Kessel en leger-aalmoezenier Sanneke Brouwers van het Veteranen Instituut. Het formele gedeelte werd afgesloten door Kapitein Rick de Greef met zijn beschouwing op The Last Post. Daarna was er een programma met activiteiten gericht op ontmoeting tussen veteranen, jong en oud. Ook trad de Bonds Bannierwacht-groep van de Wapenbroeders op. Veteranen werden daarnaast gevraagd op een wereldkaart aan te geven waar zij als militair gediend hebben. Deze wereldkaart hangt in De Borgh en is daar nog steeds te zien. De dag sloot af met een 'blauwe hap', een rijstmaaltijd die bekend is onder militairen.

Gevaar voor eigen leven

Veteranen zijn dappere mannen en vrouwen die als militair dienden in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties. Zij moeten vaak onder moeilijke omstandigheden een opdracht uitvoeren, meestal met gevaar voor eigen leven, in een voor hen vreemd land waar bovenal sprake is van een oorlogssituatie. Tijdens de veteranenontmoeting konden veteranen hun persoonlijke verhaal delen en ervaringen uitwisselen.

Organisatie

Door de organisatie van de Veteranen Ontmoeting Cranendonck hoopt de gemeente een bijdrage te leveren aan de waardering voor veteranen omdat zij een belangrijke bijdrage leverden aan vrede en vrijheid in de wereld. De veteranenontmoeting vond bovendien plaats in een bijzonder weekend, waarin ook de bevrijding van Cranendonck herdacht werd tijdens de jaarlijkse fakkelestafette.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie