Luister
muziek
30 november 2021 - 16:06
Deel dit artikel:

Update over werkzaamheden rondom Poort43: bodem vervuild met zinkassen

Om de overlast van het vrachtverkeer van en naar bedrijvenpark Poort43 in de kernen van Maarheeze en Sterksel te verminderen, is het project ‘Samen mee naar de A2’ opgezet. Hier geven we een update over de stand van zaken.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

In de toekomst gaat het vrachtverkeer tussen de A2 en Poort43 rijden via een ontsluitingsweg die grotendeels ligt op de huidige d’Aasdonken en Grote Bleek. Om het (vracht)verkeer extra te stimuleren om over de nieuwe ontsluitingsweg te rijden, worden er door gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck aanvullende maatregelen getroffen in de kernen van Sterksel en Maarheeze. "In deze kernen maken we de doorgaande route onaantrekkelijker voor doorgaand verkeer. Dit doen we door de inrichting van de weg aan te passen en op termijn willen we de kernen afsluiten voor doorgaand vrachtverkeer", aldus gemeente Heeze-Leende.

Aanvullende maatregelen Sterksel

In oktober is aannemer van Gelder gestart met de aanpassing van de weginrichting in Sterksel. De werkzaamheden vinden in fases plaats. De einddatum van de fases is aangepast omdat fase 1 uitloopt vanwege onvoorziene werkzaamheden in de bodem. Ter plekke van het werk is de bodem vervuild met zogenoemde zinkassen. Dat was voor het werk al wel bekend, maar de omvang van de vervuiling blijkt veel groter dan het onderzoek vooraf deed vermoeden. Vandaar de uitloop van deze fase.

Via Someren

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Someren, bestemmingsverkeer via het Peelven. Fase 1 is naar verwachting op 3 december afgerond. De omleidingsroutes tijdens de volgende fases en de verwachte periode worden op een later moment op de website van de gemeente geplaatst. Meer informatie: heeze-leende.nl/sa2.   

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie