Luister
muziek
1 december 2021 - 06:01
Deel dit artikel:

Boodschap burgemeester Van Kessel: 'Het is nodig dat we schouders er weer onder zetten'

Burgemeester Roland van Kessel van gemeente Cranendonck heeft een boodschap gedeeld nu de coronacijfers zijn gestegen en strengere maatregelen van kracht zijn. Hij roept op om nog een keer onze schouders eronder te zetten, elkaar te steunen en samen door deze moeilijke tijd te gaan.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Carin Maes
Advertentie

Lees zijn volledige boodschap hieronder:

Beste inwoners,

Zou het dan echt... dat we corona bijna onder de duim hebben? Dat durfde ik een paar maanden terug nog zachtjes te hopen. Maar de cijfers zijn de afgelopen weken gigantisch gestegen en afgelopen vrijdag presenteerden Mark Rutte en Hugo de Jonge nieuwe maatregelen. Ondanks dat het volledig begrijpelijk is dat dit nodig is, vallen de woorden toch rauw op ons dak. Vanaf afgelopen zondag geldt er een avond lockdown. Ondernemers in meerdere sectoren moeten hun zaak om 17.00 uur sluiten, 's avonds sporten kan helaas niet meer, de mondkapjesplicht is terug en overal geldt de anderhalve meter afstand.

Het grijpt me aan dat we met z'n allen opnieuw getroffen worden. Maar wat me nog meer raakt zijn de berichten uit de ziekenhuizen. Waar opnieuw vele patiënten opgenomen worden. Waar het personeel weer overuren draait en uitgeput is, en waar belangrijke operaties worden afgezegd door een tekort aan bedden en handen. Daarom is het nodig dat we onze schouders er weer onder zetten. Samen opnieuw volhouden en ons leven zoveel als mogelijk aan de maatregelen aanpassen. Zodat we de contacten terugbrengen om besmettingen zoveel mogelijk tegen te gaan. Geen fijn vooruitzicht, zeker nu de feestdagen voor de deur staan, en we gewend zijn om Sinterklaas en Kerst met elkaar door te brengen. Er wordt opnieuw een beroep gedaan op onze flexibiliteit en verantwoordelijkheid. En dat, beste inwoners van Cranendonck, is wat ik als burgemeester ook doe.

Ik begrijp dat de maatregelen en de gevolgen daarvan u verdrietig, moedeloos of boos kunnen maken. Juist in deze tijd roep ik op om elkaar te ondersteunen. Zoek elkaar op, bel elkaar, ga samen op anderhalve meter afstand een rondje (hard)lopen, glimlach naar elkaar of stuur een kaartje. Doe de boodschappen voor degene die vanwege corona niet naar buiten kan of durf hulp te vragen. Probeer iets voor elkaar te betekenen. Een kenmerk dat ons Cranendonckers zo typeert.

Denk aan elkaar, help elkaar! En als we dat doen... dan komen we er samen makkelijker doorheen zoals we dat eerder ook hebben gedaan. Ik weet dat we dit samen kunnen. Blijf vooral gezond en heb oog voor elkaar.

Roland van Kessel
Burgemeester Cranendonck

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie