Luister
Live
5 december 2021 - 15:51
Deel dit artikel:

ATB-tocht van TWC De Zwoegers mag doorgaan

Toerwielerclub (TWC) De Zwoegers uit Budel heeft van de autoriteiten groen licht gekregen voor haar jaarlijkse ATB-tocht. En daar zijn ze maar al te blij mee. Al maanden waren de Zwoegers bezig met het organiseren.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Vorig jaar kon hun tocht niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Ook dit jaar was het allemaal onzeker vanwege de coronaperikelen en kwamen de vergunningen moeizaam los of bleven deze onduidelijk. "Afijn, nu hebben we dus alle vergunningen en kunt u met een gerust hart deelnemen aan deze jaarlijkse ATB-klassieker van het zuiden", zeggen De Zwoegers.

De tocht is geheel coronaproof. Het vindt in de goed geventileerde open lucht plaats. Overal hebben ze de anderhalve-meter-afstand-regel mogelijk gemaakt. Inschrijven kun je snel en efficiënt bij maar liefst vijf inschrijftafels die nu buiten staan. De rustpost is midden in de natuur en zelfs daar wordt door hen de anderhalve-meter-afstand-regel mogelijk gemaakt. "Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de ATB-routes die wij voor u hebben uitgestippeld. We hebben het ons wederom moeilijk gemaakt en u kunt dit jaar weer kiezen uit drie compleet vernieuwde ATB-toertochten." Deze gaan alledrie door de prachtige natuur van de gemeente Cranendonck en zelfs een stukje de grens over in Hamont-Achel. Met afstanden van 37, 47 en zelfs 62 kilometer zal elke ATB'er aan zijn of haar trekken komen.

Starten vanaf De Zuiderpoort in Budel

Inschrijven en vertrekken kan vanaf 08.30 uur tot 10.15 uur bij Sporthal De Zuiderpoort aan de Sportlaan in Budel. Hier is volop gratis parkeergelegenheid aanwezig, net als een bewaakte fietsenstalling. Inschrijfkosten zijn 4 euro voor fietsleden (NTFU,KNWU en VWB) en 5 euro voor overige deelnemers. Ben je nog geen 16 jaar, dan mag je gratis meetrappen.

Aan alles is gedacht

De drie geheel vernieuwde routes zijn duidelijk met pijlen te volgen. Daar waar nodig is het parcours aangeveegd en staan bevoegde verkeersregelaars gereed om de ATB'ers veilig over de routes te loodsen. Inschrijven gaat supersnel en coronaproof. Ook EHBO'ers staan klaar bij het inschrijfpunt en finish en de rustpost voor eventuele calamiteiten en malheur. "De routes zijn, voor uw veiligheid, voortaan ook ingedeeld in zones zodat wij u nog eenvoudiger kunnen lokaliseren mocht er zich iets voordoen."

Kantine

De finish is ook bij Sporthal De Zuiderpoort. Naderhand kun je in de kantine hangen om, onder het genot van een drankje, de opgedane ervaring uit te wisselen. Let wel: de kantine is tot 17.00 open en denk aan je coronatoegangsbewijs.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug