Luister
muziek
9 december 2021 - 05:59
Deel dit artikel:

Patrick uit Budel-Dorplein brengt jeugdboek uit: 'Niet alle verhalen hebben een happy end'

Patrick Gerits uit Budel-Dorplein heeft een boek geschreven voor jongeren tussen de 10 en 13 jaar. In het boek genaamd 'De terugkeer naar de Betoverde Vallei' loopt niet alles, zoals in de meeste kinderboeken wel het geval is, goed af.

cranendonck24
  / Jack Roosen
  • Beeld - Jack Roosen
Advertentie

De getogen Budel-Dorpleiner begon een tijdje geleden de opleiding tot meester aan de PABO (Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs). Zijn stage deed hij op de basisschool Sint Andreas in Budel-Dorplein en De Schatkist in Budel. Tegenwoordig geeft Patrick geschiedenisles op het voortgezet onderwijs in Weert. Sinds kort is hij dus ook auteur.

In Cranendonck werd Patrick bekend met de dinnershows in Partcentrum Proost in Budel en als presentator van de maandelijkse pubquizavonden in De Bonte Os.

Karel Knaap

In groep 4 werd er veel voorgelezen. Patrick ervoer dat hij het veel leuker vond om zelfverzonnen verhalen te vertellen aan de leerlingen. Deze verhalen moesten volgens hem vol fantasie en magie zitten, zodat leerlingen hier heerlijk in konden wegdromen. Hij merkte dat leerlingen hier zo enthousiast over waren dat hij de verhalen is gaan bundelen. Het werden verhalen die hij vroeger als kind graag had gelezen. “Hieruit werd de hoofdpersoon Karel Knaap geboren”, vertelt Gerits. In het boek over Karel en Cas is dan ook de geschiedenis diep verweven met de magie en fantasie. “Jongeren mogen gerust ervaren dat niet alle verhalen een happy end hebben.”

Samenvatting boek

Karel en zijn tweelingbroer Cas lijken twee gewone middelbare scholieren met alle problemen die je op school kunt tegenkomen, zoals huiswerk, toetsen en vervelende docenten zoals mevrouw Van Heineveld van Knackerbrodige Alpenmilk van dem Volle Melk. Maar ze hebben een geheim. Een tijd geleden hebben ze een groot avontuur beleefd op een plek waar niemand van weet: de Betoverde Vallei.

Het begon toen de tweeling op slinkse wijze door de gemene Kawajagers, de half mens- en half stier-wezens, teruggehaald werden.
Dit is pas één van de vele obstakels die de broers moeten overwinnen. Ondertussen lijkt iets boosaardigs met een enorme toverkracht steeds meer kracht te krijgen. Kunnen Karel en Cas met behulp van hun Knapzakken dit avontuur tot een goed einde brengen?

Boek bestellen

Het boek 'Karel Knaap - De terugkeer naar de Betoverde Vallei' is sinds 3 december uit. Het valt onder het genre jeugdboeken, telt 256 pagina’s en kost 21,99 euro. Het is te bestellen via boekscout.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie