Luister
muziek
11 december 2021 - 05:47
Deel dit artikel:

Streep door carnavalsactiviteiten Muuzevangers in januari

Alle carnavalsactiviteiten van CV De Muuzevangers in januari zijn afgelast. Daaronder valt ook de bekendmaking van het nieuwe prinsenpaar.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - CV De Muuzevangers
Advertentie

Met stijgende onrust bekeken bestuur en commissies van CV De Muuzevangers de ontwikkelingen van de afgelopen weken. De aankondiging medio november van nieuwe maatregelen om corona te beteugelen, gooiden al roet in het eten voor de Tonpratersavond, die ook als Tonpratersmiddag uiteindelijk niet doorging. Het Mareser liedjesfestival Muuzegewiéek moest eveneens afgelast worden. Omdat zowel de ontwikkelingen gedurende deze voorbije periode niet leken te wijzen op een spoedige terugkeer naar substantieel betere omstandigheden én een goede voorbereiding steeds problematischer werd, is besloten de carnavalsactiviteiten die voor januari op de agenda stonden af te gelasten. Dit betreft eveneens de bekendmaking van een nieuw prinsenpaar.

Receptie, Boerenbruiloft en Bonte Avonden

CV De Muuzevangers volgt hiermee meerdere carnavalsverenigingen in de regio, die hetzelfde besluit hebben moeten nemen. Voor Maarheeze betekent het concreet dat er op 8 januari geen prinsbekendmaking en later die maand geen receptie gaan zijn. Daarnaast zijn ook de Boerenbruiloft en de drie Bonte Avonden die in januari zouden plaatsvinden geannuleerd. Dit alles heeft niet alleen te maken met het feit dat de vooruitzichten om dat zonder of met beperkte belemmeringen te kunnen laten doorgaan ongunstig zijn.

Voorbereidingen

Ook de organiserende voorbereidingen hiervoor kunnen in combinatie met de huidige regels en aanbevelingen die de overheid heeft afgekondigd niet doorgaan. De Muuzevangers willen noch direct, noch indirect stimuleren dat individuele deelnemers aan al deze activiteiten bij zulke voorbereidingen in een lastig parket komen. Omdat er geen prinsenpaar bekendgemaakt wordt, de activiteiten in januari niet doorgaan en er nog onzekerheid is over de periode daarna, is ook besloten om voorlopig nog geen Muuzeneejs uit te brengen.

Wél een jeugdprinsenpaar

Toch is er niet alleen slecht nieuws. Een nieuw jeugdprinsenpaar staat te popelen om bekendgemaakt te worden. Hiervoor wordt nog naar een geschikte datum gezocht. Hun bekendmaking is onderdeel van de wens van De Muuzevangers om vooral de jeugdactiviteiten (in enige vorm) nog wél door te laten gaan als en zodra maar enigszins mogelijk is. Dit hangt vanzelfsprekend ook af van de mogelijkheid om deze te kunnen laten begeleiden door volwassenen. Met betrekking tot de andere activiteiten in februari, inclusief carnaval zelf, is nog geen definitieve beslissing genomen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie