Luister
muziek
22 december 2021 - 15:42
Deel dit artikel:

Open huis niet mogelijk voor BRAVO! College, dus komen ze met online rondleiding

Normaal gesproken nodigen de scholen alle leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders uit om een kijkje te komen nemen. Op deze manier leren ze het gebouw al een beetje kennen en maken de leerlingen kennis met de leraren waarvan ze volgend jaar les gaan krijgen. Dat is dit jaar allemaal anders. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om op dit moment een open huis te organiseren, dus komen ze met een app.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - LVO Weert
Advertentie

Ga jij volgend jaar naar het voortgezet onderwijs? En weet je al wat je zoekt? Wil je tweetalig onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het 'technasium'? Kom dan naar één van de scholen voor voortgezet onderwijs in Weert en Budel. Het College Weert, de Philips van Horne, Het Kwadrant en het BRAVO! College hebben de handen ineen geslagen om een breed onderwijsaanbod nu en in de toekomst te garanderen. Van 17 tot en met 20 januari, tussen 19.00 en 20.00 uur, kun je online een kijkje nemen.

Online voorlichting

Om deze leerlingen en hun ouders evengoed kennis te laten maken met de scholen van LVO Weert en goed te informeren over alle mogelijkheden, wordt er in januari een online voorlichting gegeven. Leerlingen kunnen dus gewoon binnen kijken vanaf hun eigen luie stoel. Tijdens de uitzending horen ze alles wat ze over de scholen willen weten. Ze worden mee het gebouw in genomen en kunnen via de chat de meest prangende vragen voorleggen aan leerlingen en docenten.

Datums

Alle leerlingen van groep 7 en 8 zijn met hun ouders uitgenodigd om online kennis te komen maken. Dit kan van 19.00 tot 20.00 uur op de volgende momenten:

Maandag 17 januari 2022: Het College Weert en Koers: college.nl/livestream
- Dinsdag 18 januari 2022: Philips van Horne: philipsvanhorne.nl/livestream
- Donderdag 20 januari 2022: Het Kwadrant: hetkwadrant.nl/livestream

Het BRAVO! College gaat aan de slag met een belevingsroute. Leerlingen en ouders uit de regio van Cranendonck ontvangen hierover meer informatie. Tevens is een team van docenten op woensdag 19 januari aanwezig voor het beantwoorden van vragen via de chat. De chat start om 19.00 uur.

Eigen app

De afgelopen maanden is er veel flexibiliteit van iedereen gevraagd. Scholen hebben met regelmaat activiteiten moeten afzeggen of uitstellen. Om toekomstige leerlingen en ouders sneller op de hoogte te brengen van alle voorlichtingsactiviteiten zijn de scholen van LVO Weert aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een eigen app. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. De apps van de scholen in Weert zijn al live. De app van het BRAVO! College volgt in de week vóór Kerstmis. Je kunt het in de App Store en Google Play Store vinden als ‘Open dag App’.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie