Luister
Live
24 december 2021 - 15:47
Deel dit artikel:

Giulia uit Italië zoekt gastgezin in Budel of omgeving

Afgelopen augustus is Giulia haar avontuur in Nederland gestart. Zij is naar Nederland gekomen voor een uitwisseling via het High School Holland-programma van Travel Active. Ze zoekt nu in de regio van Budel een gastgezin waar zij het tweede halfjaar van haar uitwisseling kan doorbrengen.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - High School Holland

De Italiaanse scholiere volgt momenteel lessen aan een middelbare school in Weert, daarom zoekt Travel Active naar een gastgezin in deze regio. Giulia doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland-programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Dit is Giulia

De 17-jarige Giulia uit Italië is een nieuwsgierig en sociale meid. Vroeger kwam ze met haar vader al weleens in Nederland. "Doordat ik hier vroeger kwam met mijn vader, kende ik Nederland al een beetje. Mijn droom is om later in Nederland ook te studeren, dus dit was de perfecte kans om de taal te leren en de cultuur te ontdekken", vertelt ze.

Snoepjes en stamppot

Giulia volgt lessen aan een middelbare school in Weert. "School hier is heel anders dan in Italië. Daar hebben we bijvoorbeeld geen kluisjes en wisselen we niet van klaslokaal.” Een groot onderdeel van een culturele uitwisseling is de Nederlandse taal leren. In het Nederlands vertelt Giulia dat ze vaak oefent en dat ze er steeds beter in wordt. "Ik kan Nederlands al goed volgen en lezen, alleen het spreken vind ik wat lastiger. Ik ben erg gemotiveerd om Nederlands te leren dus het gaat steeds beter." De Italiaanse scholiere is nu al een aantal maanden in Nederland en heeft Nederland al goed kunnen ontdekken. "Mijn favoriete Nederlandse steden zijn Utrecht en Amsterdam. Ook hou ik erg van Nederlandse toetjes, snoepjes en stamppot en dan specifiek met wortel of spinazie."

Giulia heeft het erg naar haar zin in Nederland. Word jij het nieuwe gastgezin waar ze vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 kan verblijven? Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Local Coordinator

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Giulia en het High School Holland-programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland-team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085-2224810 of bezoek de website: travelactive.nl/high-school-holland.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug