Luister
muziek
22 januari 2022 - 06:03
Deel dit artikel:

Nieuwe lijsttrekker voor Pro6: Bart Kraaijvanger

Politieke partij Pro6, de links progressieve partij die in 2018 haar intrede deed in de gemeente Cranendonck, komt met een nieuwe lijsttrekker. Haar leden hebben Bart Kraaijvanger (35) voorgedragen als de nummer 1 van de lijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pro6
Advertentie

Met Kraaijvanger komt de partij met een nieuw gezicht die de komende jaren de ambitie van Pro6 richting een sociaal, duurzaam en vernieuwend Cranendonck verder gaat vormgeven.

Echte Cranendoncker en grondlegger van Pro6

Bart Kraaijvanger is een echte Cranendoncker, geboren en getogen in Maarheeze en heeft daar - met uitzondering van zijn studententijd - ruim dertig jaar gewoond. Sinds 2020 woont hij met zijn vrouw en twee jonge kinderen aan de Schoordijk in Budel. In het dagelijks leven is Kraaijvanger werkzaam als zelfstandig ondernemer met een bureau actief in de agrifoodsector, waarin hij boeren, voedselondernemers en aanverwante organisaties adviseert bij het omschakelen naar nieuwe verdienmodellen in de weg naar een duurzaam voedselsysteem.

Kraaijvanger is één van de grondleggers van Pro6, de partij die vier jaar geleden opgericht werd om zich in te zetten voor een vernieuwend, sociaal en duurzaam geluid in Cranendonck. Dat hier behoefte aan was bij de inwoners van onze gemeente werd duidelijk tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, waarbij de partij als nieuwkomer direct met vijf zetels de een na grootste partij werd in de gemeenteraad. Cranendonckers stemden massaal op de partij die de krachten op progressief links bundelt.

Tussen de inwoners

Een belangrijke persoonlijke drijfveer van Kraaijvanger om zich voor de lokale gemeenschap in te gaan zetten is de kloof tussen gemeentepolitiek en de inwoners te verkleinen. “Politiek is nog te vaak iets wat zich daar in het gemeentehuis afspeelt, door een kleine groep mensen waar de gemiddelde burger geen betrokkenheid bij voelt", vertelt hij. "Ik wil me inzetten om de mensen in onze zes kernen hierbij te betrekken, er voor ze te zijn en met Pro6 echt tussen hen te staan. Daar ga ik me, door van onze partij echt een community te maken, voor inzetten. Daarbij kijk ik verder dan vier jaar. Mijn motivatie is om van Cranendonck een gemeente te maken waar we allemaal trots op zijn: een vernieuwende, sociale en duurzame gemeente.”

Verkiezingsprogramma en kandidaten

De komende weken zal Pro6 haar andere kandidaten en haar verkiezingsprogramma bekendmaken. Bart Kraaijvanger is als lijsttrekker ook te volgen via Instagram.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie