Luister
Live
26 januari 2022 - 08:54
Deel dit artikel:

Noodverordening voor azc in Budel na tal van steekpartijen

Er is een noodverordening afgekondigd door burgemeester Roland van Kessel voor het azc-terrein en het gebied daaromheen in Budel. Dit gebeurt na meerdere steekpartijen op het asielzoekerscentrum.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken

Vorige week is gecommuniceerd dat verdere juridische mogelijkheden onderzocht worden om de orde te herstellen rondom het azc. Het resultaat hiervan is de vaststelling van een noodverordening die direct ingaat, voor de duur van drie weken. In deze noodverordening staat het verbod op voorwerpen die gebruikt kunnen worden om schade of verwondingen toe te brengen. Tevens wordt overleg gevoerd om een veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. Het Openbaar Ministerie (OM) kan hiermee de mogelijkheid aan de politie geven om in dat gebied preventief te fouilleren.

De noodverordening geldt voor het openbare terrein rondom het azc in Budel, de toegangsweg daartoe en het terrein van visvijver 't Tipke. Verboden zijn voorwerpen waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen dat deze gebruikt kunnen of zullen worden voor of tijdens vechtpartijen of om anderszins verwondingen of schade aan te brengen.

'Maat is vol'

De gemeente vindt dat de situatie op het azc zodanig uit de hand is gelopen dat de veiligheid voor bewoners en medewerkers niet langer gegarandeerd kan worden. Ook de politie ondervindt problemen bij het optreden op het terrein van het azc. “Dat wordt nog eens onderstreept door een reeks van incidenten, van kleinere aard tot ernstige geweldsmisdrijven. De burgemeester vindt dat de maat vol en niet langer acceptabel is. Er moet worden ingegrepen”, zei de gemeente Cranendonck eerder.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug