Luister
Live
31 januari 2022 - 05:48
Deel dit artikel:

Eerste controles rond azc in Budel: drie personen aangehouden

Afgelopen zaterdag heeft de politie controles uitgevoerd in het gebied rond het asielzoekerscentrum (azc) in Budel. Er zijn drie aanhoudingen verricht.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Harm van Leuken

In het gebied is sinds vorige week een noodverordening van kracht. Tevens is het gebied rond het azc aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

De controles vonden plaats tussen 14.00 en 16.00 uur en in de vroege avonduren, zowel in de omgeving van de toegangspoort als elders in het aangemerkte veiligheidsrisico gebied. Alle voorbijgangers zijn gecontroleerd. Dat ging om zo'n tachtig personen.

Gelabelde kleding en zakmes

Bij de controle is een geprepareerde tas met gelabelde kleding en enkele goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Eén persoon had een zakmes bij zich, dat niet is toegestaan volgens de noodverordening. In totaal zijn er drie personen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Positieve reacties

Over het algemeen genomen werd positief gereageerd op de controle en gaf men aan zich hierdoor veiliger te voelen. Naast bewoners van het azc zijn ook passanten gecontroleerd. De komende periode zullen meer controles volgen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug