Luister
muziek
17 februari 2022 - 15:49
Deel dit artikel:

Vergulde Regenboog van de Roesdonkers voor Mieke van de Vorst en CV Nè Lullen

Een van de laatste taken van prins Remco is het uitreiken van de 'Vergulde Regenboog'. Dit jaar reiken ze twee van deze onderscheidingen uit, aan Mieke van de Vorst en CV Nè Lullen.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Daarnaast heeft CV de Oelewappers de uitreiking nog tegoed voor hun 22-jarig bestaan van vorig jaar.

De Vergulde Regenboog is een speciale onderscheiding die ieder jaar wordt toegekend aan een of meerdere personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het Soerendonkse verenigingsleven en in het bijzonder voor het Roesdonkse carnaval.

Van oppasjuf tot trompettist

Als eerste gaat er een Vergulde Regenboog naar Mieke van de Vorst. Mieke zet zich al vele jaren in voor de gemeenschap van Soerendonk. Zo was ze een hele tijd oppasjuf op de peuterspeelzaal. Bij de korfbalvereniging was ze begeleidster en trainer van enkele jeugdteams. Bij Hoal Liëed was ze naast trompettist ook enkele jaren bestuurslid waar ze het beheer had over de centen. Ook de boekenmarkt hielp ze mee verzorgen. Ze was bijna 11 jaar lid van de Roesdonkers. Daar hielp ze mee in diverse commissies. Nu nog steeds helpt ze mee met de advertentiecommissie.

Roze kleding en thema's op het randje

De tweede vergulde regenboog gaat naar CV Nè Lullen. Een carnavalsgroep voort gekomen uit een vriendengroep. Elke buurtvereniging diende in die tijd nog drie creaties te verzorgen voor de Roesdonkse optocht. Nè Lullen deed mee voor de Molenheide. De vereniging staat vooral bekend om hun roze kleding en hun creaties met thema’s die vaak op het randje zijn. De gezelligheid en hun humor staan op de eerste plaats. De uitslagen van de optocht was maar bijzaak. Dit jaar bestaan ze 22 jaar.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie