Luister
muziek
17 maart 2022 - 00:47
Deel dit artikel:

ELAN reageert op grote zege in Cranendonck: 'Overweldigend, niet verwacht'

De grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezing 2022 is ELAN geworden. Ze staan bij de voorlopige uitslag op 7 zetels. Lijsttrekker Carry van Rooij reageert tegenover Cranendonck24: "Overweldigend, zo'n uitslag had ik niet verwacht en uiteraard wel gehoopt. Ruim boven verwachting om 7 zetels te mogen halen."

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

De partij zegt direct stappen te gaan zetten. "Morgenavond komen we samen en gaan we de strategie bepalen hoe we het gaan aanpakken. Het is gebruikelijk dat de grootste partij van Cranendonck het voortouw neemt om het programma uiteindelijk te bepalen."

Van Rooij zegt dat hij verwacht had dat VVD wel een zetel meer zou halen. Zij blijven nu, net als vier jaar geleden, op twee zetels steken. "De rest ligt wel in de lijn der verwachting", aldus de lijsttrekker van ELAN. "Het is nog even afwachten met welke partijen we de komende vier jaar gaan samenwerken. Zeer veel dank aan de kiezer, het harde werken is beloond."

Frans Strik

Lijstduwer Frans Strik reageert verheugd: "Het is een geweldige uitslag, we hebben het met simpele middelen met een mooi team voor elkaar gekregen. Verliezen is natuurlijk nooit leuk, de uitslag is verrassend. ELAN heeft de afgelopen vier jaar getoond dat het een partij van vertrouwen is. Het is voor mij geen verrassing dat we de grote winnaar zouden worden, maar de zetels zijn een mooie kroon op het werk."

Woningbouw, azc en zorg

Dat betekent dat de partij aan de slag mag met alle punten waar zij op teren. "We moeten nu vooral aan de slag met woningbouw, want we scoren daarin ontzettend slecht en liggen ver achter op het bouwprogramma. En uiteraard is het azc een belangrijk verkiezingsitem geweest, de stem van de inwoners is een heel duidelijk signaal. De verhalen op straat laten zich nu zien in een mooi aantal zetels. Iedere kern kent haar eigen problematiek. Zorg, en vooral de jeugdzorg en ouderenzorg, blijft een belangrijk aandachtspunt. Sport en cultuur is verder ook een belangrijk punt, alle jongeren moeten in aanmerking kunnen komen voor een vorm van sport en cultuur."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie