Luister
muziek
10 mei 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Yvon Beliën stopt als international en neemt afscheid van Italiaanse club

Volleybalster Yvon Beliën uit Budel stopt bij Il Bisonte Firenze, de club uit Italië waar ze nu twee seizoenen heeft gespeeld. Ze stopt overigens niet met volleyballen. Volgend seizoen gaat ze verder bij een andere club.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

"De club wil de Nederlandse Beliën bedanken voor de geweldige twee jaar die we samen hebben doorgebracht", schrijft de club op hun site.

Eerder dit jaar besloot Beliën ook een punt te zetten achter haar carrière bij het Nederlandse team. "Ik ben ontzettend trots en dankbaar dat ik acht jaar deel heb mogen uitmaken van dit mooie team", lichtte ze toe. Ze beleefde daarmee hoogtepunten als het EK 2015 in Nederland, waar ze de finale speelde in AHOY voor 11.000 fans. Maar ook de Olympische kwalificatie in Tokio. "In 2016 werd onze Olympische droom in Rio de Janeiro werkelijkheid, waar we uiteindelijk vierde eindigden. En ook het WK 2018 waar we in Japan historisch vierde eindigde", vertelt ze.

Maatschappelijk ontwikkelen

In totaal heeft ze het indrukwekkende aantal van 261 interlands gespeeld. "Nu is het tijd om de zomers met mijn familie en vrienden door te brengen en me maatschappelijk verder te ontwikkelen."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie