Luister
Live
11 mei 2022 - 15:31
Deel dit artikel:

Jubilarissen bij Sint Jorisgilde: 25 en zelfs 40 jaar lid

Bij het Sint Jorisgilde uit Budel kon eindelijk de gebruikelijke patroonsdag dit jaar weer eens gevierd worden. En als ze er zijn, dan worden bij de patroonsdag ook de jubilarissen van de club in het zonnetje gezet. Dit jaar waren er maar liefst drie leden die een lidmaatschapsjubileum te vieren hadden.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - André van Esch

Voor alle drie had dit eigenlijk al een jaar eerder moeten plaatsvinden, maar door de bekende redenen werd de huldiging doorgeschoven naar dit jaar. Gildebroeder Jos van Esch ontving de zilveren speld van het Sint Jorisgilde omdat hij inmiddels 25 jaar deel uitmaakt van het gilde. Als bazuinblazer, kruisboogschutter en lid van het bestuur zet hij zich al een kwart eeuw in voor het Budelse gilde.

Veertig jaar lid

Twee andere gildebroeders waren vorig jaar al veertig jaar actief lid van het gilde. Zowel Fred Kums als Martin Horst zijn naast veertig jaar gildebroeder ook beiden langer dan 25 jaar actief als bestuurslid van het gilde. Reden waarom Kringvoorzitter Roeland van Hoof en Districtsraadsheer Jan Teunissen present waren om beide verdienstelijke leden te onderscheiden met het Gouden schild van Kring Kempenland.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug