Luister
muziek
12 mei 2022 - 09:43
Deel dit artikel:

Energietoeslag (800 euro) aanvragen kan nog anderhalve maand

Er is nieuwe informatie beschikbaar over de energietoeslag. Op deze pagina vind je de actuele informatie over de energietoeslag. Ook kun je hier een aanvraag doen.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

De energietoeslag is een bedrag van 800 euro netto per huishouden. Dit is een eenmalige bijdrage voor uw energiekosten. Belangrijk is dat je een laag inkomen hebt om voor deze toeslag in aanmerking te komen. Een huishouden (alleenstaande of gezin) heeft een laag inkomen als gedurende de referteperiode het in aanmerking te nemen inkomen niet hoger is dan 120 procent van de toepasselijke bijstandsnorm.

Heb je een uitkering?

Sommige mensen ontvangen de eenmalige energietoeslag vanzelf. Zij hoeven geen aanvraag in te dienen.

  • Huishoudens met een uitkering van de gemeente (Participatiewet, IOAW, IOAZ of Bbz-uitkering) krijgen het bedrag vóór 1 juni 2022 op de bankrekening gestort.
  • Huishoudens met aanvullende bijstand op de AOW van de Sociale Verzekeringsbank (AIO-uitkering) krijgen het bedrag vóór 1 juli 2022 op de bankrekening gestort. De gemeente krijgt gegevens van de Sociale Verzekeringsbank.
  • Huishoudens die periodieke bijzondere bijstand en/of de premiebijdrage voor de collectieve zorgverzekering van de gemeente ontvangen hebben mogelijk ook recht op de energietoeslag. De gegevens van deze personen zijn al bekend bij de gemeente. Ze kunnen daarmee beoordelen of je recht hebt op de energietoeslag. Je zult na deze screening vóór 1 juli 2022 of een betaling ontvangen of een brief van de gemeente dat je niet voor de energietoeslag in aanmerking komt.

In bovenstaande gevallen hoef je dus zelf geen aanvraag in te dienen.

Heb je geen uitkering zoals hierboven aangegeven, maar wel een laag inkomen? Niet alle inkomens van onze inwoners zijn bij de gemeente bekend. Heb je een laag inkomen, dan heb je misschien ook recht op de energietoeslag. Zelf energietoeslag aanvragen kan tot en met 31 juli 2022.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie