Luister
Live
12 mei 2022 - 06:03
Deel dit artikel:

Asielzoeker maakt het héél bont in één week: gebiedsverbod, winkel- en fietsendiefstallen

In zeven dagen tijd heeft een asielzoeker het voor elkaar gekregen om meerdere overtredingen te begaan en aangehouden te worden. Zo werd deze persoon gearresteerd voor een winkeldiefstal, kreeg die een gebiedsverbod én werd een dag later aangehouden met een gestolen fiets.

cranendonck24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Instagram @wijkagent_azc_budel

Het is het verhaal dat agent Max deelt. Hij legt uit hoe een persoon slechts zeven dagen in Nederland was en meerdere overtredingen beging. De agent somt op: zeven dagen geleden asiel aangevraagd in Nederland, aanhouding winkeldiefstal, aanhouding overtreden gebiedsverbod, verdacht van heling fiets en verdacht van twee fietsendiefstallen.

De boel verzieken

Van dat laatste zijn camerabeelden. Deze kwamen 100 procent overeen met deze verdachte. "De samenwerking met het COA, de beveiliging en handhaving en toezicht waren opnieuw weer uitstekend", vertelt Max. "We doen allemaal onze stinkende best om deze relatief kleine groep aan te pakken waar mogelijk. Betreurenswaardig is het voor de grote groep asielzoekers op het azc in Budel die zo dankbaar zijn dat ze hier mogen verblijven en dat dit soort 'gasten' de boel verziekt."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug