Luister
Live
13 mei 2022 - 09:48
Deel dit artikel:

Goodiebag voor nieuwe vrijwilligers: AutoMaatje op zoek naar chauffeurs

Inmiddels is ANWB AutoMaatje zo’n succes dat ze op zoek zijn naar meer chauffeurs. Je kunt als chauffeur zelf aangeven wanneer je wel en niet beschikbaar bent en of je korte of juiste verre ritten wil rijden. De eerstkomende tien aanmelders ontvangen een goodiebag.

cranendonck24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Cordaad Welzijn

ANWB AutoMaatje kan voor verschillende doeleinden worden ingezet: een bezoek aan de huisarts, de kapper, een familielid of naar een activiteit. Door deze vervoersdienst kan iedere inwoner van A naar B worden gebracht door een vrijwillige chauffeur uit Cranendonck. Maar denk ook aan ritten naar de ziekenhuizen in de regio of een andere zorgverlener. Hierdoor hoeft niemand aan de kant te blijven staan.

Via het telefoonnummer 0495-592553 van Cordaad Welzijn kunnen inwoners een rit aanmelden. De kosten voor het AutoMaatje bedragen 30 eurocent per kilometer. Het telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur en op maandag én donderdag tussen 13.30 en 15.30 uur. Ze rijden voor inwoners uit Budel, Gastel, Soerendonk en Budel-Dorplein.

Vrijwilligers

Dit vrijwilligerswerk is heel flexibel in te zetten als je iets wil doen voor een ander, maar niet op vaste tijden beschikbaar bent. Je mag ook zelf aangeven hoeveel ritten je wil rijden per week, of juist alleen overdag, alleen in de avond of juist in het weekend bijvoorbeeld. Je hebt een leuk contact met degene die je vervoert, deze mensen zijn er oprecht heel blij mee dat jij hen naar een afspraak kunt brengen en ze ook weer netjes thuisbrengt.

Aanmelden

Lijkt het jou leuk om mensen van A naar B te vervoeren en hiermee iets te kunnen betekenen voor een ander? Je kunt zelf aangeven op welke dagen je beschikbaar bent, je bent verzekerd en aan lief en leed wordt gedacht. Interesse? Neem dan contact op met Cordaad Welzijn voor meer informatie via 0495-592 553 of automaatjecranendonck@cordaadwelzijn.nl.

Meer dan 500 ritten

Het project mag met recht een succes genoemd worden in gemeente Cranendonck. In ruim zes maanden tijd zijn er 500 ritten verreden door AutoMaatje. Vijftien chauffeurs hebben deze ritten gereden en vier vrijwilligers verzorgden de planning van al deze ritten.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug