Luister
muziek
24 mei 2022 - 06:09
Deel dit artikel:

Dit komt op de plek van horecapanden Maoske en De Sport in Soerendonk

Familie Winters is eigenaar van de locatie Dorpsstraat 11-13 in Soerendonk; de voormalige horecapanden ‘Maoske’ en ‘De Sport’. Zij willen de locatie gaan herontwikkeling en ter plaatse een woongebouw met achttien appartementen realiseren. Projectontwikkelings- en managementbureau Okko is ingeschakeld om het ontwikkeltraject te verzorgen.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Okko
Advertentie

De locatie betreft een markant punt in het dorp, waar nu twee voormalige horecapanden zijn gelegen; het zogenoemde ‘Maoske’ en ‘De Sport’. Bij beide panden is reeds lange tijd sprake van leegstand. Het initiatief voor deze locatie bestaat uit de realisatie van een woongebouw met achttien appartementen. De appartementen variëren in grootte van circa 60 tot 95 vierkante meter gebruiksoppervlakte. Door toepassing van de mansardekap en doordat het gebouw lijkt te bestaan uit een aantal aaneengeschakelde panden, heeft het ontwerp een dorpse maat en uitstraling die past bij Soerendonk.

Groen en parkeren

Het gebouw is, ten opzichte van de huidige bebouwing, enkele meters verder van de weg en het buurperceel af gepositioneerd, zodat meer ‘licht en lucht’ richting omgeving gecreëerd wordt en er aan de voorzijde ruimte ontstaat voor groen en een veiligere verkeerssituatie. Aan de achterzijde van het gebouw is ruimte voor parkeren, bergingen en groen. Erfafscheidingen en groene inpassing is nog nader te ontwerpen en af te stemmen met omwonenden.

Starters

Soerendonk kent weinig aanbod voor een- en tweepersoonshuishoudens. Met deze ontwikkeling wordt beoogd hier een bijdrage aan te leveren, zodat bijvoorbeeld starters hun wooncarrière kunnen beginnen of anderen juist kunnen doorstromen waarbij zij hun woning dan vrijmaken voor weer andere woningzoekenden. "We willen dit jaar benutten voor de benodigde bestemmingsplanprocedure en het uitwerken van de vergunning en hopen over circa een jaar aan het bouwen te zijn", zegt ontwikkelaar Okko.

Tachtig belangstellenden

Woensdag 18 mei heeft er een informatieavond plaatsgevonden. Het eerste gedeelte van de avond betrof een besloten bijeenkomst voor directe omwonenden van de locatie. Het tweede gedeelte van de avond kon eenieder die interesse had in het project een kijkje komen nemen. In totaal hebben ze voor ruim tachtig belangstellenden een presentatie mogen geven. Een geslaagde avond, waarbij buurtbewoners, woningzoekenden en anderszins belangstellenden zich overwegend positief hebben geuit over het initiatief.

De bijgevoegde gevelbeelden betreffen een indicatief ontwerp.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie