Luister
muziek
25 mei 2022 - 12:11
Deel dit artikel:

Wethouders Driessen, Boonen en Lemmen geïnstalleerd

Hennie Driessen, Karel Boonen en Marcel Lemmen kunnen aan de slag als wethouders van gemeente Cranendonck. Dinsdagavond zijn zij officieel beëdigd.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Vorige week maakten ELAN, Cranendonck Actief en de VVD bekend dat ze Driessen, Boonen en Lemmen voordragen als kandidaat-wethouders. Dinsdagavond kregen alledrie genoeg stemmen vóór, waardoor zij nu officieel wethouder van de gemeente Cranendonck zijn. Boonen kreeg echter één stem uit de gemeenteraad tegen, Lemmen zelfs vijf.

Paul Coenegracht nam namens het CDA (de op een na grootste partij van Cranendonck na de verkiezingen in maart) het woord voorafgaand aan de beëdiging. "Al voordat met alle fracties was gesproken over de inhoud van een nieuwe raadsagenda, volgde al de mededeling: 'we gaan het niet met jullie doen'. Met de kennis van nu kunnen we niet anders dan concluderen dat de 'droomcombinatie' al op voorhand vastlag. Het ontbreekt ons werkelijk waarom CDA Cranendonck, als tweede partij, zonder dat de inhoud besproken was, geen onderdeel van de onderhandelingen mocht zijn." De openheid van zaken ontbreekt volgens de partij.

Vertrouwen en transparantie

Daarna laat Coenegracht nog wat los over wat het CDA vindt van de nieuwe wethouders. Over Driessen zegt hij: "Iemand die het vertrouwen en een eerlijke kans verdient." Over Boonen zijn ze iets minder positief: "Het was de afgelopen vier jaar nota bene de heer Boonen die het hardst op de trom sloeg voor transparantie bij het lokale bestuur. Geen achterkamertjespolitiek dus. Met dit in het achterhoofd zijn we geschrokken van de voorbije twee maanden."

Zorgen

Tot slot komt Coenegracht uit bij Marcel Lemmen, wethouder namens de VVD. "Daar zitten onze zorgen", zegt de CDA'er. "Wij waarderen zijn verantwoordelijkheidsgevoel en inzet als het erop aan komt. Maar als we kijken naar het resultaat van vier jaar wethouder Lemmen, verdient dat in onze ogen geen voldoende. We hebben een aantal weken geleden gesproken over de integriteitskwestie. De vraag: heeft de wethouder Sociale Zaken zijn positie misbruikt voor het winnen van stemmen in verkiezingstijd. Zijn antwoord was toen 'nee'. Al vond hij het ook niet handig wat hij gedaan had. Het feit dat de heer Lemmen niet gewoon zijn excuses aanbiedt aan de persoon in kwestie, raakt ons. Het roept nog altijd vragen op. Rest mij enkel nog de hoop uit te spreken dat de komende jaren zullen afwijken van de afgelopen twee maanden."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie