muziek
17 juni 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Sv Budel degradeert na strafschoppen, VV Maarheeze promoveert niet

Sv Budel heeft het in een ongelofelijke wedstrijd niet tot de finale van de nacompetitie geschopt en degradeert naar de 4de klasse. Het ging mis in de laatste minuten van de reguliere wedstrijd, waarna verlenging en strafschoppen volgden in Boxtel. Daarin verloren de Bulanders. VV Maarheeze kan promotie uit het hoofd zetten na eveneens een verlies donderdagavond.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Jos Meusen (archiefbeeld)

Zowel sv Budel als VV Maarheeze kwamen donderdagavond in actie in de nacompetitie. Eerstgenoemde speelde in Boxtel tegen ODC en kwam al binnen drie minuten op achterstand. Niet heel veel later, in de negentiende minuut, maakt Thijs van Geldorp van Budel de 1-1. Door een strafschop in minuut 79 schiet Rik Bogers de 2-1 tegen het net. Daarna loopt de frustratie hoog op bij ODC en pakt een speler rood vanwege natrappen.

Maar het kwaad is nog niet geschiet. Dat blijkt wel in de allerlaatste minuten van de wedstrijd. Met het eindsignaal in zicht komt ODC op gelijke hoogte. Met tien man maakt de thuisploeg 2-2. Verlenging volgt.

Verlenging

ODC leek er - in de slotfase zelfs met negen man - doorheen te zitten, maar sv Budel krijgt in de verlenging dé grote kans niet bij elkaar gespeeld. De wedstrijd eindigt ook na verlenging in 2-2. Strafschoppen moeten de beslissing gaan brengen in Boxtel.

Strafschoppen

Het is een lange avond geworden in Boxtel. De wedstrijd startte om 20.00 uur, maar ruim twee en een half uur later is er nog geen beslissing. In extremis gaat het dan ook nog mis in de strafschoppenserie. Sv Budel verliest daarin van ODC uit Boxtel. Zo degradeert de Cranendonckse voetbalclub na een zuur voetbaljaar naar de 4de klasse.

Sv Budel degradeert na zes jaar naar de 4de klasse. De degradatie is extra zuur omdat de ploeg in november 2019 nog de eerste periodetitel in de 3de klasse won en mocht gaan meestrijden voor promotie naar de 2de klasse. De nacompetitie van 2019-2020 is niet gespeeld vanwege corona, net als het seizoen 2020-2021. Dit seizoen zat veel tegen, waardoor sv Budel volgend seizoen in de 4de klasse zal uitkomen.

VV Maarheeze

VV Maarheeze wist donderdagavond ook niet te winnen. Daarmee promoveert het niet naar de 3de klasse. Na een succesvol seizoen mochten ze deelnemen aan de nacompetitie om te strijden voor een stap hogerop. Maar in eigen huis tegen FC Kerkrade-West weten ze niet te winnen: 1-2. Dat betekent dat VV Maarheeze ook volgend seizoen in de 4de klasse zal uitkomen.