Luister
Live
1 juli 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Controles op illegale huisvesting arbeidsmigranten vonden plaats bij Soerendonk en Maarheeze

Afgelopen maandag heeft het Dommelstroom Interventie Team (DIT) op drie locaties een controle uitgevoerd in het kader van spookbewoning en arbeidsuitbuiting. Daarbij zijn meerdere overtredingen geconstateerd. Het blijkt dat het gaat om locaties in het buitengebied van Soerendonk en Maarheeze.

cranendonck24
  / Redactie

Dat blijkt na navraag van Cranendonck24 bij de gemeente Cranendonck. De controles waren gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving. Bij twee locaties bleken arbeidsmigranten illegaal gehuisvest. Daarnaast werden overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid, die snelle maatregelen van de eigenaren vereisten. Op al deze punten treedt de gemeente handhavend op en volgen er hercontroles. Bij deze controle waren de volgende instanties betrokken: gemeente Cranendonck, politie, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) en de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost (VRBZO).

Dommelstroom Interventie Team (DIT)

Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) is een interventieteam onder regie van de zes Dommelstroomgemeenten Son en Breugel, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende. Het DIT voert controles bij panden en locaties waarvan het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of die niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het DIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug