Luister
muziek
1 juli 2022 - 16:26
Deel dit artikel:

Metamorfose ‘lelijk’ viaduct in Maarheeze van start

Afgelopen twee jaar is de werkgroep ‘Maarheeze Onderweg’ bezig geweest met de voorbereidingen om van het ‘lelijkste viaduct van Nederland’ het mooiste te gaan maken. Het viaduct (Kerkstraat) verbindt de kern en het oude deel van Maarheeze.

cranendonck24
  / Brigitte de Bont
  • Beeld - Bontjes’ oog voor detail
Advertentie

Nadat de Stationsstraat prachtig is opgeknapt, viel het lelijke eendje nog meer uit de toon.

Voor en door inwoners

De werkgroep ‘Maarheeze Onderweg’ bestaat uit betrokken inwoners en lokale ondernemers. De werkgroep richt zich op het verfraaien van de verbinding tussen de dorpskern en oud Maarheeze waarbij unieke elementen van Maarheeze terugkomen.

Graffitikunstenaars aan de slag

Graffitikunstenaars Gart Smits en Jasper (Briks) van Seggelengaan aan de slag met een uniek ontwerp waarin de thema’s sport, cultuur, muziek en natuur terugkomen. De eerste werkzaamheden gaan van start op 18 juli. In totaal wordt ongeveer vier weken gewerkt om het lelijke eendje om te toveren in een prachtige kraanvogel.

Niet alleen de wanden onder het viaduct ondergaan een metamorfose. Ook de geluidsschermen boven op het viaduct worden onder handen genomen. Op de ramen wordt een canon van historische foto’s van Maarheeze - met dank aan Jac Biemans van de Heemkundekring - afgebeeld. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen 22 augustus en 11 september.

Weten wat je ziet

Naast de nieuwe uitstraling van het viaduct komt er een speciale website met informatie over de ontwerpen en foto’s. Daarnaast komen er bij het viaduct bordjes met QR-codes te staan die meer achtergrondinformatie geven over de foto’s en thema’s. De werkroep denkt dat met deze metamorfose Maarheeze (nog) mooier wordt en Mares beter op de kaart te zetten.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie