Luister
muziek
3 juli 2022 - 15:29
Deel dit artikel:

Bourgondisch Cranendonck professionaliseert: 'Meer orkesten en proeverijen'

In 2016 is het in het leven geroepen en in 2017 en 2018 vonden de tweede en derde editie plaats. Daarna zou het in 2020 plaatsvinden, maar bleef het door corona stil. Na vier jaar keert het proeffestijn Bourgondisch Cranendonck terug bij het Kasteeltje in Soerendonk.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Bourgondisch Cranendonck
Advertentie

Voorzitter Stefan Ras van organisator Soeriks Muziek Gezelschap (SMG) verwacht meer dan duizend bezoekers, net al voorgaande edities. Met hem spreken we over de voorbereiding van het evenement én hun plannen. "We ontvangen veel positieve reacties over dat het weer terugkomt", vertelt Ras. "We hebben het meer in een festivalsausje gegoten. Zo is er een festivalpoort en maken we wegwijsbordjes. Destijds stonden er een parachutetent en podium. We hebben nu wat meer dingen voor de kinderen, zoals bellenblaas, luchtkussen en piknickweide."

Bourgondisch Cranendonck is een feest met proeverij. "Het belangrijkste: wij zijn een orkest, een muziekvereniging", legt Ras van SMG uit. "Maar er komen dus echt grote orkesten." Hij somt op: de fanfare van Maarheeze komt, Koninklijke Harmonie St-Cecilia Hamont, het slagwerkorkest van Budel. Blaaskapel uit Waalre, een hele goede en het Sint-Jansgilde uit Soerendonk."

Muziek is dus een belangrijk onderdeel van Bourgondisch Cranendonck. Zo zijn er bijvoorbeeld twee podia, die wisselen elkaar af. Er is een strak programma. Als de ene artiest stopt, begint direct de andere op het andere podium te spelen. Het professionaliseert wat meer.

Programma

Maar niet te vergeten: er is ook veel te proeven. "Er zijn meer dan twintig kramen. Dat zijn bekende en minder bekende namen. Er is ijs en snoep, maar ook koffie en gebak. Bonbons en stroopwafels. Meer kramen dan andere jaren en meer variëteit. Daarnaast zijn er diverse bieren te proeven en eten te proberen. Benieuwd wie er allemaal komen? Dat lees je HIER.

Meer dan tien orkesten

"Als mensen een gezellige middag willen hebben met een divers programma en eten, drinken en muziek, dan moeten ze bij ons zijn", zo prijst Stefan Ras Bourgondisch Cranendonck aan. Het vindt plaats op 10 juli van 12.00 tot 19.00 uur en ze hebben meer dan tien orkesten die acte de présence geven. "Het is een mooie formule. Een proeverij waar mensen de hele middag een pilsje en wijnen kunnen komen drinken en van alles kunnen proeven."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie