Luister
muziek
2 augustus 2022 - 15:32
Deel dit artikel:

Simone Rooijakkers is vrijwilliger bij HCC: 'Het geeft ons hele gezin plezier'

Bij de sportverenigingen in Nederland, en ook in Cranendonck, werken ontzettend veel vrijwilligers. Daarom hebben we deze keer een gesprek met Simone Rooijakkers. Zij is vrijwilliger bij Hockeyclub Cranendonck (HCC) in Maarheeze.

cranendonck24
  / Tilly van Cranenbroek-van Asten
  • Beeld - Hockeyclub Cranendonck (HCC)
Advertentie

Simone is gehuwd en samen hebben ze drie kinderen. Twee meisjes van 15 en 13 jaar en een jongen van 11 jaar. Simone werkt ook parttime. Al tien jaar, sinds haar oudste dochter bij de hockeyclub is, is Simone betrokken bij deze hockeyclub. Het rijden van de spelers, bardienst, maar ook fruitdienst tijdens de wedstrijden. Het is belangrijk dat de kinderen iets eten tijdens de pauze van de wedstrijd. Een van de ouders maakt een gezonde snack voor de kinderen. Dan eet ook iedereen gezond en niet het ene kind een chocoladekoek en het andere kind niets.

Intussen zitten alle drie hun kinderen op hockey. En zodoende is zij, maar ook haar man vrijwilligerswerk gaan doen voor de Hockeyclub Cranendonck. In eerste instantie langs de lijn aanwezig zijn, toen een team gaan coachen en dan gaat het balletje steeds meer rollen. Simone zelf hockeyt niet, maar houdt voor de club de ledenadministratie bij. En zij zit in de activiteitencommissie voor de kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar. Haar man zit wel in het bestuur en doet intussen aan trimhockey. Dat wil zeggen dat hij geen wedstrijden speelt, maar zo krijgt hij wel inzicht in het spel. De kinderen zijn erg enthousiast over het hockeyen en hebben dit dus overgedragen aan de ouders. Zo hebben ze als gezin samen veel plezier.

Uitproberen

De hockeyclub doet ook altijd mee aan Sjors Sportief en Sjors Creatief van de gemeente Cranendonck. De kinderen kunnen dan een keer een proefles nemen. Bijvoorbeeld bij een sportclub, maar ook muziekles, bij de scouting, vendel zwaaien enzovoort. En dan uitproberen welke sport of activiteit zij leuk vinden en waar ze eventueel lid van willen worden.

"Het leukste aan dit vrijwilligerswerk is om iedere keer weer blije snoetjes te zien", vertelt Simone Rooijakkers. "Dat ze vriendjes en vriendinnetjes meebrengen. Een teken dat ze het hockeyen erg fijn vinden. We hebben ook veel nieuwe leden gekregen. Dus het geeft resultaat als je iets organiseert en dat geeft voldoening. Van vrijwilligerswerk kun je ook leren. Namelijk dat je het niet allemaal alleen kunt doen. Als je iets in je hoofd hebt zitten, maar dat je hulp van anderen nodig hebt en het dan wél lukt." Ook haalt Simone veel energie uit dit vrijwilligerswerk. "Dat je leuke dingen kunt bedenken en daardoor ook steeds meer leert te organiseren en zelf dingen te doen."

Meegezogen met het enthousiasme

Ze vervolgt: "Het is ook superleuk dat je betrokken bent bij wat je eigen kinderen doen. Als ze thuis komen weet je wat er speelt en word je meegezogen op het enthousiasme van de kinderen. Daarom zou het voor iedereen fijn zijn om bij de sportvereniging, of andere vereniging waar je kinderen lid van zijn, vrijwilligerswerk te doen."

Het vrijwilligerswerk maakt Simone erg gelukkig. Ze haalt er veel energie uit. In eerste instantie voor haarzelf, maar voor het hele gezin geeft het plezier. En tijdens het vrijwilligerswerk hebben zij altijd het gevoel samen te zijn. “Maar als je het vrijwilligerswerk zelf een belasting vindt, dan moet je het niet gaan doen. Dan heb je al een 1-0 achterstand."

Talenten

Simone haar talent zit 'm in het organiseren. Zij is op de basisschool voorzitter van de ouderraad. Ook hier komt dat goed van pas. Én de kinderen enthousiast krijgen voor een activiteit, dat is een van haar talenten. “Daar doe je het voor en daar haal je zelf ook je plezier uit", vertelt Simone. “Een vrijwilliger is een persoon, die zijn talenten aanbiedt om voor een ander iets te doen." Simone denkt dat iedereen wel een talent heeft om ergens aan bij te dragen.

Simone is trots op de vrijwilligers van de club, als ze ziet wat het resultaat is. De blije gezichten van de kinderen, het ledenaantal dat groeit door de activiteiten die georganiseerd worden. “We zijn een hele actieve en leuke vereniging met superenthousiaste vrijwilligers en hulpouders voor de begeleiding van de kleintjes."

Vrijwilliger worden bij HCC

De club telt ongeveer 35 vrijwilligers, met 250 á 300 leden. Maar er zijn nog steeds nieuwe vrijwilligers nodig bij HCC. Wil je net als Simone vrijwilligerswerk doen bij Hockeyclub Cranendonck? Kijk dan op hun website voor de mogelijkheden: www.hccranendonck.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie