Luister
Live
5 augustus 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Koningstreffen in Budel dit jaar niet in Schepenhuis

Elk jaar op de tweede zondag in september organiseert schutterij St. Nicolaas & St. Antonius Budel een traditioneel koningstreffen. Al vele jaren komen schutters koningen en koninginnen van Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) aangesloten verenigingen en gilden uit de kring Kempenland bij elkaar voor een unieke wedstrijd tussen koningen onderling.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Met vragen kun je terecht bij T. Rutten (0495-499572), per mail via info@schutvanbuul.nl. Aanmelden dient te gebeuren vóór 1 september, tenzij je na deze datum nog koningschiet. Het aantal inschrijvingen is beperkt, de organisatie neemt na aanmelding contact met je op. Download HIER het inschrijfformulier. Download HIER de uitnodigingsbrief.

Officieel tintje

Deze traditie is binnen de gemeente Cranendonck warm ontvangen en heeft de gemeente ook doen besluiten dit culturele evenement te omarmen en er een officieel tintje aan te geven. Burgemeester Roland van Kessel heet de gasten persoonlijk welkom. Schutters- en gildenkoningen die inschrijven, ontvangen van het Cranendoncks gemeentebestuur de officiële uitnodiging.

In verband met de Open Monumentendag zal de ontvangst niet bij het Schepenhuis plaatsvinden, maar worden de koningen, koninginnen en koningsparen op het gemeentehuis in Budel verwacht.

Schieten

Natuurlijk wordt er ook met de zware buks geschoten, op de traditioneel houten koningsvogel. Degene die de vogel naar beneden schiet, ontvangt hiervoor de zilveren speld van de gemeente Cranendonck en mag zich 'Koning der Koningen' noemen. Ook de overige deelnemers ontvangen een blijvende herinnering als bewijs van deelname aan deze traditionele wedstrijd.

Ieder jaar kijkt iedereen met veel plezier terug op de inmiddels hooggewaardeerde gebeurtenis. De koningen worden in vol ornaat verwacht in Budel. Daarbij stelt het de vereniging zeer op prijs wanneer ook de begeleiders in uniform aanwezig zijn.

Lunch en wedstrijd

Na ontvangst en toost op de dag, gaan de gasten in optocht en onder begeleiding van de drumband naar de Schutshoeve van Schutterij St. Nicolaas en St. Antonius aan de Laarstraat in Budel. Hier wordt van een gezamenlijke lunch genoten waarna de schietwedstrijd rond 14.00 uur start. De Schut van Buul staat garant voor een spannende, sfeervolle en gezellige dag.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug