Luister
muziek
8 augustus 2022 - 15:42
Deel dit artikel:

Monsterwesp vindt weg naar Brabant

De 'monsterwesp', oftewel de Aziatische hoornaar, is gespot in Noord-Brabant. Deze wesp houdt van droogte en warmte. Vandaar dat het insect steeds vaker in Nederland wordt gespot. Dit beestje is twee keer zo groot als de normale wesp.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Dat verklaart ook meteen de bijnaam 'monsterwesp'. De grootte van het insect is dus een duidelijk verschil. Maar ook aan de kleuren is het verschil te zien met een normale wesp. De Aziatische hoornaar is zwart met een oranje gezicht, een gele band aan de voorkant van zijn lijf en oranje aan de achterkant. Zijn poten zijn lichtgeel. De Europese Hoornaar is geel met zwarte banden, heeft een geel gezicht, een donkerrode borst en donkere pootjes. Zo omschrijft Weeronline het beestje.

Nesten moeten vernietigd worden

Dit jaar is de hoornaar al gespot in Brabant. Helaas voedt het insect zich met bijen. Dat is slecht voor het ecosysteem, omdat bijen ontzettend belangrijk voor de planeet zijn. Vandaar dat de wesp op de EU-lijst met schadelijke planten- en dierensoorten staat en nesten vernietigd moeten worden door de gemeentes.

Gestoken door de wesp

De wesp is niet direct gevaarlijk voor mensen. Zolang je het beestje niet aanvalt, zal deze ook niet zomaar gaan steken. Dat doet echter niet veel meer pijn dan een steek van een normale wesp. Maar goed, dat is nog altijd een vervelende pijn. En pas op als je een wespennest als op bovenstaande foto (in de fotoserie) ziet, want de Aziatische hoornaar zal zijn thuis zéker beschermen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie