Luister
muziek
31 augustus 2022 - 13:06
Deel dit artikel:

ZIEN: Max Verstappen racet in DAF die klaargemaakt is door Clement uit Gastel

Max Verstappen is in een nieuwe video van Red Bull Racing te zien in een bijzonder DAF’je. Garage Clement aan de Bergsestraat uit Gastel mocht de auto klaarmaken voor een stukje vertier op het circuit in Zandvoort.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Red Bull Racing
Advertentie

Het is een flashback naar de jaren 70 en 80, waarin het tv-programma Ter land, ter zee en in de lucht immens populair was met de achteruit rijdende autootjes. Want de DAF’jes rijden niet vóóruit maar áchteruit. Het levert prachtige beelden op, al komen de auto’s niet helemaal ongeschonden uit de strijd.

'Nieuwe ervaring' voor Verstappen

Verstappen: "Ik heb van tevoren een paar video's op YouTube gezien en vond het heel leuk om een ​​omgekeerde race uit de eerste hand te ervaren. Ik heb nog nooit zo hard achteruit gereden. Natuurlijk draaien we allemaal wel eens achterstevoren, maar heel langzaam, dus dit was een nieuwe ervaring." De auto kan tot 120 kilometer per uur halen en gaat net zo snel achteruit. "Ik denk dat ik het voorlopig bij vooruit racen houd. Tijd voor onze volgende uitdaging", zo blikt de Nederlandse coureur vooruit op komend raceweekend van de Dutch Grand Prix.

Brokstukken

Verstappen en conculega Yuki Tsunoda komen er al snel achter dat achteruit rijden lang niet zo eenvoudig is al vooruit over de baan. Tsunoda ramt direct de boarding. De Nederlander pakt het iets rustiger aan en manoeuvreert knap door de obstakels. Zo komt de door Clement gepimpte bolide er goed vanaf.

Bekijk hieronder de vermakelijke video.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie