Luister
Live
20 september 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Geen mis meer in Antonius van Paduakerk in Budel-Schoot

Het bestuur van de parochie wil de pastorale bediening in Budel-Schoot graag voortzetten, ook bij een teruglopend aantal kerkgangers. Maar dat gaat niet meer gebeuren in Heilige Antonius van Paduakerk. Op zondag 2 oktober vindt daar de laatste dienst plaats.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Daarnaast zijn de ruimtelijke ontwikkelingen rond de kerk en de pastorie in Budel-Schoot aanleiding voor het kerkbestuur om in gesprek te gaan met de inwoners van Budel-Schoot. Daarbij praten ze over hoe om te gaan met een kerk die aan veel onderhoud toe is. Dit alles heeft voor het bestuur tot het moeilijke besluit geleid de kerk in Budel-Schoot aan de eredienst te gaan onttrekken.

Het uitgangspunt is steeds geweest een dienst per maand te handhaven, op de eerste zondag van de maand. Deze dienst gaat echter wel door, maar wordt na 2 oktober gehouden in gemeenschapshuis De Reinder.

Meer dan 100 jaar

"Het blijft natuurlijk jammer dat een kerk die al meer dan honderd jaar dienst heeft gedaan voor de geloofsgemeenschap van Budel-Schoot aan de eredienst onttrokken moet worden", zegt het kerkbestuur. De bedoeling is om op het kerkhof een kleine Mariakapel te realiseren en een passende ruimte voor de vrijwilligers die het kerkhof onderhouden.

Laatste dienst

Bestuur: "Wij zijn voornemens in het weekend van 2 oktober maar één heilige mis te vieren in de hele parochie. We hopen dat daardoor vele parochianen van onze parochie Cranendonck de laatste dienst in Budel-Schoot bij willen wonen. Daartoe zullen we vrijwilligers vragen vanuit de andere kernen een taxidienst op te zetten die dag, zodat iedereen die dat wil vanuit de eigen kern naar de dienst kan gaan. De dienst vangt aan om 10.30 uur. Na de dienst willen we in De Reinder nog een kop koffie gaan drinken, waarbij iedereen welkom is."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug