Luister
Live
21 september 2022 - 06:08
Deel dit artikel:

Hoedjes en troonrede: Prinsjesdag bij OBS Cranendonck voor plannen nieuw schooljaar

Bij OBS Cranendonck in Maarheeze is op de derde dinsdag van september de plannen voor het nieuwe schooljaar aan de kinderen bekendgemaakt. Volledig in lijn met het jaarlijkse Prinsjesdag.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - OBS Cranendonck

De kinderen kwamen dit jaar koninklijk (met hoedje) naar school om de 'troonrede’ te horen. Na de troonrede werd de uitslag van de verkiezingen voor de leerlingenraad bekendgemaakt. Het team van OBS Cranendonck vindt het belangrijk dat kinderen meedenken, meepraten en meebeslissen over nieuwe ontwikkelingen.

Troonrede

Enkele alinea’s uit deze troonrede:

- Er zijn samen heel veel nieuwe leesboeken gekocht. Zo zorgen zij samen voor meer leesplezier.
- Zij nemen ouders mee in de ontwikkelingen van de school. Voor de ouders plannen zij weer kijkuurtjes in en daarbij delen ze informatie over de locatie.
- In alle groepen wordt gewerkt met 'De vreedzame school'. Want naast rekenen en taal doen sociale vaardigheden er ook toe. Dit programma draagt bij aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en betrokken burgers.
- Zij gaan weer aan de slag met het cultuurprogramma. Dit schooljaar krijgen alle groepen theaterlessen aangeboden. Meester Stefan den Ouden komt de muzieklessen geven in de groepen 3 tot en met 8.
- Het welbevinden is voor ieder van groot belang. Ze zijn daarom ook trots op hun gezonde school waar je fouten mag maken en leert daarmee om te gaan.

Leve de koning

Deze maand gaat de directeur al met de leerlingenraad aan de slag om adviezen uit de groepen stapsgewijs en zorgvuldig uit te voeren. “Wij als volwassen vervullen daarbij een voorbeeldfunctie. We zullen onze waarden uitdragen. Waarden zoals professionaliteit, veiligheid en teamwork", vertelt Judith Willekens. Zij sloten deze ochtend af met 'Leve de koning, hoera, hoera, hoera'.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug