Luister
Live
22 september 2022 - 12:16
Deel dit artikel:

Escapespel over rioolwaterzuivering voor Brabantse scholen

‘Help, het grofvuilrooster van de rioolwaterzuivering is verstopt! De monteur kan er over 40 minuten zijn, maar de sleutels om bij het rooster te komen zijn zoek. Lukt het jullie om op tijd de reservesleutel te vinden zodat de monteur aan het werk kan?’ Dit is de opdracht van het nieuwe escapespel voor groep 8 en brugklas 'Een verstopping op onze rioolwaterzuivering'.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Tijdens het kraken van de codes leren scholieren alles over de rioolwaterzuivering. Het escapespel is gratis te leen bij de Brabantse waterschappen voor alle scholen in Noord-Brabant.

Leren over afvalwater en bacteriën

Wist je dat we per persoon wel 120 liter water per dag gebruiken? Dit water maken we vies bij het wassen, koken, tandenpoetsen, douchen en het doorspoelen van de toilet. Al dit vieze afwater komt in het riool terecht. Waterschappen maken het vieze afvalwater weer schoon in rioolwaterzuiveringen. Met het escapespel Kraak de Klas: Rioolwaterzuivering leren scholieren tijdens verschillende opdrachten onder andere over het waterverbruik in huis, wat ze wel en niet door de wc mogen spoelen en over het zuiveringsproces. Ze leren niet uit de boeken, maar spelenderwijs in een spannende en uitdagende competitie.

Te leen voor scholen

Het escapespel is gezamenlijk ontwikkeld door de waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta, De Dommel en Rivierenland. Staat jouw school in het werkgebied van deze waterschappen? Dan is het spel vanaf nu gratis voor docenten te leen bij het waterschap. Lees hier meer over Kraak de klas 'Een verstopping op onze rioolwaterzuivering' en reserveer het escapelspel.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug