Luister
muziek
22 september 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

28-jarige Nick Smits hoofdcoach van FC Cranendonck: ‘Het is nog passen en meten’

We gaan in gesprek met de 28-jarige Nick Smits uit Eindhoven, die sinds dit seizoen als hoofdcoach aan het roer staat bij FC Cranendonck. “Gezelligheid is belangrijk, maar de knop moet om als de wedstrijd begint.”

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Hennie Roosen
Advertentie

Twee jaar geleden startte Smits zijn trainerscarrière bij RKSV De Weebosch. Als voetballer van RPC in Eindhoven zat het spelletje al in zijn bloed. Een sportopleiding gaf hem ook de kunde om een groep te leiden. Lang duurde de samenwerking met De Weebosch echter niet. Afgelopen winter werd duidelijk dat zijn verbintenis na dat seizoen zou stoppen, maar al enkele maanden daarvoor werd de stekker eruit getrokken. “We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan”, zegt Nick Smits. “De rek was er gewoon uit.”

Daarvoor had hij al de afspraak gemaakt met FC Cranendonck om in Soerendonk aan de slag te gaan voor het seizoen 2022-2023. Inmiddels heeft Smits er sinds juli enkele trainingen en wedstrijden op zitten. “Ik heb het reuze naar m’n zin. Het is een leuke en fanatieke groep. Ook de staf is open en eerlijk naar elkaar. Ja, ik vind dat heerlijk”, vertelt Smits. “Daar haal ik heel veel energie uit.”

Slechte start

Toch verliepen de eerste wedstrijden van het seizoen niet goed. Alle drie de bekerwedstrijden werden verloren met 0-2, 11-1 en 5-2. Smits gooit er een echte voetbaluitspraak uit: “We zijn met een proces bezig.” Hij erkent dat het een slechte start is. Maar het zegt volgens hem nog niet alles over het aankomende seizoen. “Het is allemaal nog passen en meten. Nieuwe spelers, nieuwe trainer, nieuw systeem.”

Pittige competitie

Smits kijkt desalniettemin uit naar de competitiewedstrijden. “Veel derby’s heb ik al gezien.” De doelstelling voor de coach was om in de top-6 te eindigen komend seizoen. “Maar”, zo zegt hij, “dat was voordat ik de competitie-indeling zag. Het is een heel pittige competitie, hoor ik ook van de staf.”

Veranderingen in de groep

Zoals gewoonlijk zijn er een aantal veranderingen in de selectie ten opzichte van vorig seizoen. Er zijn spelers die een stapje terug hebben gedaan, vanuit de jeugd zijn er nieuwe jongens bij het 1ste gekomen. “Ik denk dat de nieuwe spelers er wel gaan komen. Daar heb ik heel veel vertrouwen in. Ze moeten goed begeleid worden. Maar het ligt ook aan henzelf. Het zal nog wel even wat tijd kosten.”

Strijd en gezelligheid

Aanstaande zondag staat de eerste pot op het programma. Dan gaat FC Cranendonck op bezoek in Heusden, bij ONDO. Smits ziet het met vertrouwen tegemoet. Hij vindt bovenal dat de sfeer goed moet blijven. “Ik wil winnen, daarvoor ben je ook speler in het 1ste. Dat is voor mij belangrijk. Maar ik vind ook dat er een bepaalde gezelligheid moet zijn. Op het moment dat de wedstrijd begint moet de knop om en gaan we er weer voor.”

Cranendonckse clubs in actie

FC Cranendonck speelt aanstaande zondag 25 september om 14.30 uur tegen ONDO, op sportpark De Heikamp aan de Slobeendweg 6 in Heusden.
Ook sv Budel, VV Maarheeze en Rood-Wit’67/Plus komen in actie. Benieuwd naar hun speelschema deze week? Klik dan HIER.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie