Luister
muziek
30 september 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Teun Ras vertelt in Budel over kruistochten

Zondagmiddag 2 oktober houdt Teun Ras een lezing in Theater De Borgh met de titel 'God Wil Het'.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Theater De Borgh
Advertentie

Tijdens de laatste editie van 'Buulse Gasten Vertellen' - waarvan Teun één van de vijf gasten was - bleek al snel dat Teun veel meer te vertellen had dan hij in z'n twintig minuten kwijt kon.

Teun vertelt graag en geanimeerd over diverse onderwerpen uit onze geschiedenis. Over de streek, taal en het geloof. In de lezing 'God Wil Het' krijgt hij hiervoor alle tijd.

Heilige oorlog

In 638 na Christus veroverden Mohammedaanse stammen uit Saudi-Arabië Palestina op 't Oost-Romeinse Rijk. De godsdienst werd de Islam, de taal Arabisch. Ruim vier eeuwen later (1095 na Christus) roept paus Urbanus II de christelijke wereld op tot een heilige oorlog om Jerusalem terug te brengen in christelijke handen. Urbanus vond het een rechtvaardige oorlog. De Islamieten denken daar anders over.

Tickets

De strijd zou eeuwen duren; het werd een piramidale tragedie, een zwarte bladzijde. Zondag 2 oktober vanaf 14.30 uur in Theater De Borgh in Budel vertelt Teun Ras erover. Meer informatie en tickets via theaterdeborgh.nl of aan de kassa.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie