Luister
Live
29 september 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Start carnavalsseizoen met tonpraattoppers in De Smeltkroes

Het is de inmiddels vertrouwde aftrap van het carnavalsseizoen in Maarheeze: de door CV de Muuzevangers georganiseerde jaarlijks Tonpratersavond in De Smeltkroes, met een selectie van de allerbeste tonpraters uit de regio.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - CV de Muuzevangers

Na een noodgedwongen pauze van twee jaar staan ze dit jaar op zaterdag 29 oktober in de ton, om vanaf 20.15 uur te zorgen voor een avondje onbekommerd lachen. PIAS uit Eindhoven verzorgt de muzikale intermezzo’s.

Arian Compen

Het spits wordt afgebeten door ‘onze eigen’ Arian Compen uit Soerendonk. Arian timmert als tonprater al sinds 2019 aan de weg en stond onder andere met zijn typetje 'Dans-A3' in de finale van het Keiebijters Kletstoernooi en als 'A3 de Verlosser' in de finale van de Brabantse Kampioenschappen.

Berry Knapen

De tweede tonprater is Berry Knapen uit Heeze, die nauwelijks nog introductie behoeft. Aan zijn goedgevulde prijzenkast is onlangs nog het Brabants Kampioenschap toegevoegd, zijn twaalfde alweer.

Andy Marcelissen

Als derde tonprater voor de pauze verwelkomen we Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer. Zijn prijzenkast is al net zo gevuld als die van Berry Knapen en hij is daarnaast ook bekend van zijn optredens in theaters en als 'Dichter des Larielands'.

Frans Bevers

Na de pauze pakt Frans Bevers uit Oirschot, 'Ciske' voor vrienden, de draad weer op Frans (bij toeval ontdekt als tonprater tijdens een koperen bruiloftsfeest) is een ‘ouwe rot in het vak’, want hij staat al meer dan 25 jaar in de ton. Zijn prijzenkast puilt dan ook uit: hij was eerder winnaar in Eindhoven, Deurne, Gendt, Milsbeek en hij behaalde prijzen bij diverse regionale kampioenschappen.

Joep de Wildt

Joep de Wildt sluit als vijfde tonprater de avond af. Zo’n vijf jaar geleden voorzichtig begonnen, maar al in 2020 werd zijn tonpraattalent gezien en bekroond en won hij het Keiebijters Kletstoernooi al in het tweede jaar dat hij meedeed.

Kaarten voor deze avond kosten 14,50 euro en zijn vanaf vrijdag 7 oktober te koop in de Muuzesjop. Leden van CV de Muuzevangers profiteren van een ledenprijs van 12 euro per kaartje tijdens een speciale ledenvoorverkoop op deze dag van 19.30 tot 20.30 uur. Hierna start de reguliere voorverkoop.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug