Luister
muziek
29 september 2022 - 15:09
Deel dit artikel:

Werkgroep voor toekomst Maarheeze op weg naar eindstreep

Begin deze maand heeft de Werkgroep Mooi Mares de draad weer opgepakt met betrekking tot het formuleren van een langetermijnvisie op wonen, werken en leven in Maarheeze. Het voorlopige tijdspad is om dit de komende maand af te ronden en in november aan de inwoners voor te leggen. Hierna zal het officieel aan de gemeente Cranendonck worden voorgelegd.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Zeg 't Mares
Advertentie

Vlak vóór de vakantie, tijdens de ZoMareseravond van 15 juli, was de werkgroep aanwezig met een kraampje, om nog een keer met inwoners op informele wijze één-op-één in gesprek te gaan. In de weken daarna zijn een aantal werkgroepleden bezig geweest met het maken van een allereerste conceptversie.

Verlanglijstje

Begin september is dit binnen de werkgroep plenair voorgelegd om af te stemmen, aan te vullen, te herformuleren en om te overleggen hoe hier het beste één consistente en vooral toekomstbestendige visie van te formuleren viel. De uitdaging daarbij is om enerzijds een voor de inwoners en gemeente zo concreet en aansprekend mogelijke visie te formuleren en om anderzijds niet te verzanden in een één-dimensionaal ‘verlanglijstje’ van af te strepen wensen waarachter een bredere visie of motivatie ontbreekt.

Planning

Het streven is om in de maand oktober te komen tot een interne afronding. Dit betekent dat in de daaropvolgende maand de dorpsvisie aan de inwoners van Maarheeze zal worden gepresenteerd. Hierbij zal er nog ruimte zijn voor een allerlaatste finetuning, voordat de dorpsvisie definitief zal worden vastgesteld en aan de gemeente zal worden aangeboden.

Doe 't Mares

Tijdens deze presentatie zal bovendien gekeken worden naar hoe en met wie in kleinere projectgroepjes aan een aantal van de door het dorp gewenste ontwikkelingen praktische vorm én uitvoering gegeven kan gaan worden. Dit zal de overgang markeren van het project 'Zeg ’t Mares!' naar diverse vervolgprojecten onder de naam 'Doe ’t Mares!'

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie