Luister
Live
30 september 2022 - 09:08
Deel dit artikel:

Kinderboekenweek en Halloween in de bieb in Maarheeze en Budel

Hoe sterk is een mier? Waarmee ruikt een slang? Hoe diep is de diepste oceaan? Tijdens de Kinderboekenweek (5 tot en met 16 oktober) kun je het gratis ontdekken in de Bibliotheek van Budel en Maarheeze. Dit jaar staat alles in het teken van de natuur met het motto 'Gi-Ga-Groen'.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Bibliotheek De Kempen

Er is onder meer een 'Gi-ga-groene' padvinderspeurtocht in Maarheeze. Ga als een echte padvinder op speurtocht en ga op zoek naar de antwoorden in de bieb. Er is een prijs te winnen. Daarnaast kun je als leuke herinnering een onvergetelijk(e) foto of filmpje maken met het greenscreen. Dit vindt plaats op zondag 9 oktober van 11.30 tot 13.00 uur in Bibliotheek Maarheeze, locatie De Smeltkroes.

Een Gi-Ga-Groene speurtocht in Budel

Van 10 oktober tot en met 15 oktober is het mogelijk om zelf óf samen met je ouders een speurtocht door de bibliotheek te volgen. Tijdens deze route kom je allerlei vragen tegen over de natuur. Van het kleinste drolletje tot de grootste boom. Weet jij alle vragen foutloos in te vullen? Dan maak je kans op een mooie prijs. Je kunt de speurtocht doen tijdens openingstijden.

Een Gi-Ga-Groene doemiddag

Tijdens de Kinderboekenweek 2022 brengen ze de natuur naar de bibliotheek. De natuur is eigenlijk overal en daar valt voor kinderen enorm van te genieten. Samen met IVN Cranendonck maken ze er een fijne doe-middag van waarbij je verschillende natuuropdrachtjes kunt uitvoeren en ervaren. Op woensdag 12 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. Om 15.00 uur wordt er voorgelezen.

Kinderboekenweek: Lezen en Liedjes in Budel en Maarheeze

Als afsluiter van de Kinderboekenweek lezen ze voor uit het boek ‘Muis wandelt in de natuur’. Deze muzikale en interactieve workshop wordt verzorgd door Elja Smeets van Muziek Fantastique. Voor kinderen van 1 tot en met 4 jaar oud, samen met een volwassene. Zaterdag 15 oktober om 10.15 uur in Bibliotheek Maarheeze, locatie De Smeltkroes. Zaterdag 15 oktober om 11.30 uur in Bibliotheek Budel.

Halloween

Een avond in de griezeltheek

Wil jij graag eens komen griezelen in de bibliotheek na sluitingstijd? Er ligt een spannende, maar kindvriendelijke escaperoom op jullie te wachten om gekraakt te worden in Bibliotheek Budel op vrijdag 28 oktober. Ze werken met tijdsblokken vanaf 18.30 uur. Reserveer op tijd je plekje, want vol is vol. Je kan met maximum vier personen per groep deelnemen. De vragen zijn een mix voor jong en oud. Ben jij er bij?

Aanmelden

Kijk voor meer informatie, het volledige programma in alle vestigingen van Bibliotheek De Kempen en het reserveren van een (gratis) kaartje op bibliotheekdekempen.nl/kinderboekenweek.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug